blajblaj

Alla inlägg under september 2015

Av blajblaj - 11 september 2015 07:33

Det är dagens utbud. Vaknade av mensvärkar ganska precis när klockan ringde. Lagom kul eftersom vi ska till linneberget i helgen. Jag visste ju att den va på väg men jag blir liksom alltid lika besviken när den kommer... Bläschh. Så nu har jag värkar och är ganska sur. Som tur är har vi "bara" ett besök på medelhavsmuseet idag och det startar kl 13.00 SÅ jag kan slänga mig i soffan ett par timmar och bara softa. Ta en treo och typ bara ha det drägligt.   


Jag har gjort mig en stor kopp te, Blue Fruit, och av någon anledning slog det an en jäkla massa moraflashes! Hahha, asså, dom bra moraminnena! Inget cepe och bara fina vänner. Det får mig att tänka på farmor och jävlar va jag kan sakna henne ibland. Mmm, jag får luktminnen.. 


Nu är snickerikursen färdig. Jag kom därifrån med en bricka som är väldigt välgjord, en låda som är väldigt salrvig och... Förvaring får jag väl kalla det: det är en bottenplatta och så har jag borrat hål för att trycka ned rundstav i kanten. Och så ska jag linda typ hampa tråd runt varje för att få till en "vägg".... Heheh. SVårt att förklara men... Det blir helt ok iaf.


Och jag har två uppgifter som jag MÅSTE fixa åt styrelsen. 1. Jag ska ringa en snubbe som har en vagn stående på vår mark, och berätta att den måste bort. 2. Jag måste skriva städdagslistor. BOrde göra det direkt. Listorna alltså. Känns inte rimligt att ringa någon så här tidigt. Heheh... FÅr bara lov att komma ihåg det innan städdagen. Hrmf.


Ja ja.. LIstor och sen soffa... Hej då   

Av blajblaj - 10 september 2015 07:39

...går tiden så snabbt på morgonen?? VARFÖR? Jag hinner ingenting. Ska gå ut till tåget om typ 10 min och har inte ens sminkat mig... Hrmf. 


Idag ör sista dagen i snickeriet. Jag har hunnit göra en bricka och ska idag fixa till en låda och en behållare. Det kommer bli ett bra avslut. Sen är det ett studiebesök på fredag och sen åker vi till Linneberget! Yey! P hänkar också vilket är mycket trevligt.. Han ska ha med sig cykeln och köra terräng. Mmmm... Vad säger vi om det. Hahhaah.. Jag har ju lite svårt att förstå hobbies som innehåller träning, men ja, jag får försöka. Heheh...


Och den 24:e kommer finLisa till stan. Då ska vi ut och käka. Jag ska kolla runt lite om det finns nån restaurang som är värd att gå till... Men, ja, det måste det ju finnas. Hehehe... 


På måndag och jag och syrran till London. Mums. Så sjukt peppad på dessa dagar som kommer! Nä nu måste jag skynda mig. Ajöss. 

Av blajblaj - 9 september 2015 07:38

Jag är inne i nån typ av segloop och jag kommer inte ur den. Vill inte ha bråttom på morgonen men nu har jag det visst jämt. Hrmf... Men som vanligt är det ju inget att göra åt! Haha! Så att ehhh... Nog om det.


Idag tänk er jag stanna sent i skolan. Jag vill göra en dubbel gjutform av en ljusstake som jag hittade här hemma. Den är liksom rundad och två"armad".. Kan inte förklara så bra men jag tror den jan göra sig lite rolig som gjutform. Måste nog bygga på den dock, för den är ganska slingrig och tunn... Men men. Det ordnar sig. Har snott P:s dalahäst också, ska gjuta den tänkte jag. Heheh...


Har inte hunnit äta frulle än... Och jag borde inte köpa nån, borde spara mina små slantar... Hmm. Men jag får ju BÅDE csn och lön den 25:e så.. Just ja, jag har bokat tid för PERMANENT!! Är så sjukt taggad. Har velat haft lockigt hår så sjukt länge att jag inte ens kan minnas! Typ sen jag var riktigt liten! Och nu ska det äntligen ske. Den 24:e smäller det och det kommer kosta mig... Wait for it.... 1600 bagis!! Jag vet. Cepedyrt. MEn om jag blir cepenöjd kommer det ju va värt! Hhaahah.. Och jag gör så sällan nåt med håret så det känns bra ändå.


Nä nu måste jag visst gå. Hej då.  

Av blajblaj - 8 september 2015 07:48

Tills jag måste ut till tåget. Måste fortfarande packa väskan och matlåda, fixa vatten, borsta tänderna och klä på mig. Så vad gör jag? Bloggar... Hrmf. Inget står rätt till i den här Världen. 


Ajöss

Av blajblaj - 7 september 2015 07:23

Måndagssjuk. Vill bara vara hemma och bränna med min lödpenna. Hahaha, det rimmade. Ok nu känns det bättre...


Idag ska vi få lära oss hur vi beter oss i allmänna snickeriverkstaden. Det innebär att vi kommer få access dit och får använda alla maskiner och verktyg etc! Jag var egntligen i andra gruppen, som skulle ha denna kurs nästa vecka, men eftersom vi åker till London på måndag så bytte jag. Har ju inte bett om ledigt eller nåt, men tänker att allt löser sig. Jag har lärt mig den hårda vägen. Säg inte till innan att du ska vara borta, för då ger dom en JÄVLA massa restuppgifter OCH utskällningar. Sjuka dig och be om någon rest samtidigt. Då säger dom oftast, ingen fara, vi löser det sen. Sneaky? Javisst. Men det är en överlevnadsstrategi. Som funkar.


Igår blev det ju lite shopping, jag köpte en hel del faktiskt: En lödpenna med lite tillbehör, några träplattor att bränna på, skrivarpapper, en bh, ett par jeans, en mascara och ett torrschampo... Hade fått presentkort på Lindex av svägerskorna så det var ju toppen. SKa dock försöka vänta med resten av pengarna, tills dom har nån rea, eller nåt... Nu va allt svindyrt. Det visade sig nu på morgonen att mascaran va trasig också! Så jävla irriterande... Har behövt käpa en ny ganska länge nu, och så när en väl gör det så... Poff, trasig. Mycket ledsamt. Men jag drar och byter. Hrmf. 


Nu måste jag visst springa till tåget. Hej då

Av blajblaj - 6 september 2015 08:50

Jag tänker ta mig till nacka forum och akademibokhandeln. Måste köpa kurslitteratur, och med lite tur hittar jag BÅDA presentkorten jag har dit och kan köpa rejält. Men sån tur har jag nog inte, dessutom har nog det med 500 på gått ut. Hrmf, det var det jag fick av jobbet för 2 år sen... Så dumt att ge mig presentkort. Jag är värdelös på att uttnyttja dom.


Sen ska jag göra äppelmos. Hittade typ 2-3 kg igår och fick sen recept av svärmor. Vi fick ju ett antal burkar mos av henne förra året och dom åt vi upp i rekordfart. Heheh... Så nu får jag göra egen. Vilket blir första gången, men det ska nog gå bra.


Nu har jag letat efter presentkorten i typ en timme! Gargh!! Ska ha mens inom ett par dagar och jävlar vad tålamodet är på noll. Jag MÅSTE rensa. Jag har för mycket skit. En ateljeplats skulle kanske inte vara så dumt! Få bort allt pyssel hemifrån och bara... Mmmm, lugn. Ska fan kolla upp det. Det brukar ju komma ut platsannonser om sånt på skolmailen då och då, så jag får väl hålla utkik. Fan, det vore verkligen bra!


Nä nu ska jag hetsa P ut från toan. Det är min tur nu!   Hej då

Av blajblaj - 5 september 2015 09:55

Först var det måndag och kursstart. Nu är det lördag. Så känns det. Hahha.. Men veckan har varit väldigt bra. Jag ÄLSKAR att gjuta. Jag älskar gips, jag älskar lera, jag älskar keramik. Mums. 


Jag är på en så jävla svår bana på candy crush att jag ta mig fan blir galen. Den är inte gjord för att klaras. Eller... jo, det är bara att nöta. Tillslut går det. Tillslut... Argh!


Jag har hittat en ny blogg! Kvasthilda heter den. Och jag bara, jag vet inte! Jag läser det som en hon, och jag tycker hon verkar så sjukt bra. Vet inte varför, en känsla bara... Hahha.. Lokförare, svär som en borstbindare och tar fina foton. Stort plus att hon tar många foton från loket! 


Idag blir det landet. Jag hoppas äpplena som jag ska få palla från jobbet, inte har blivit dåliga så jag kan få göra äppelmos! Har aldrig gjort det förut och eftersom jag får äpplena gratis känns det ÄNNU bättre. Hhaha... Men håll tummarna att dom finns kvar och är ätliga. 


Hej då

Av blajblaj - 4 september 2015 07:11

och jag älskar vår keramiklärare. Hon har jobbat med detta i typ 30 år, och inte bara det hon har såklart gjort en massa häftiga kreativa saker. Idag ska hon lära oss hur vi gör den enklaste formen av gjutning. Vi ska göra formen och sen gjuta föremålet. Jag tänker ta med både en stor skål och en liten, och så får vi se vilken jag gör, eller om jag gör båda? 


Fast jag får lite... Vad ska jag kalla det? Deppiga tankar om hur mycket tid jag har slängt bort. År som bara gick åt till att jobba på restauranger och vara bitter. År av spritfester och krogrundor. Vansinniga taxiresor, bara för att. Och så tiden. Jag tänker mycket på tiden. MEN, å andra sidan går det ju inte att göra nåt åt, jag får se framåt. Ska ju ändå leva till 100. Hahah! 


Magen vill inte ge sig. Men jag har faktiskt inte ätit så många piller. Ska försöka ta dom lite mer regelbundet ett par dagar och se vad som händer. Det måste ju rimligtvis gå över av sig själv, NÅGONGÅNG? Hahah... Nåväl, det löser sig. 


Jag ska ju även åka ut till Tyresö och hämta nycklarna till lägenheten idag! Är faktiskt väldigt peppad på detta, och till min lycka jobbar syrran hemifrån och kunde tänka sig att ta lite ledigt runt lunch och hänka. Det blir nice! Jag måste åka 11.45 från skolan, och med lite tur är jag tillbaka till 13.00 Eler, nja, kanske 14 då, eftersom jag måste länma tillbaka systern, men still. Detta betyder ju att jag har bilen! VIlket i sin tur betyder att jag inte behöver åka till skolan så tidigt. Åker nog vid... 20 över åtta kanske? Mmmm... TIllskillnad från att ta tåget som går 08.07 Hahah... Nä, jag kan nog åka senare oxå, men, ja. Vi får se.

 

Nu ska jag sminka mig och sen ska äta och sen ska jag väl åka. Haha.. Hej då. 



Presentation

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11
12
13
14
15
16
17 18
19
20
21
22
23
24 25
26
27
28
29
30
<<< September 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards