blajblaj

Alla inlägg den 3 juni 2015

Av blajblaj - 3 juni 2015 07:12

Jag har väl stelnat ännu mer nu, för fy fan vilken värk jag har i rygg och nacke. Fan alltså. Heheh, men jag kommer ändå tillbaka i tanken på att jag är klar. Och jag gjorde det helt själv! WoopWooop!


Skolan igår gick helt ok, jag skolkade från sista studiebesöket. Det känndes så sjukt ovärt, speciellt efter att jag har hört från några andra i klassen som var där dagen innan, att det va värdelöst. Åkte till liljeholmen med D och shoppade lite smått och gott, bla en tröja att ha på fredag. Funtar på att shoppa lite mer, men P har bilen och jag måste verkligen skriva paper. Det tar för lång tid att åka kommunalt, även om det "bara" är till forum.

På kvällen kom ett sms från den enda tjejen som jag verkligen klickat med på jobbet, Isabelle. Hon undrade lite om jag skrivit på papper och vad jag fått för lön... Min vana trogen har jag ju totalt ignorerat och liksom, litat på att jag fått rätt så jag skrev att jag fått ett mail med en länk till en lönetabell och att jag kunde skicka den till henne.. Sen började jag kolla min lönespec, och se på fan: enligt tabellen (om jag läst den rätt, alltså) tillhör iaf jag, grupp 2, arbete som inte kräver utbildning, och där var MINIMILÖNEN UTAN ERFARENHET 116,90kr /tim. Både jag och Isabelle har fått 114,20kr/tim!!!! Vi är typ jämngamla och har typ samma arbetserfarenhet, hon dock från butik och inte restaurang, men ändå... Så idag måste jag maila och bara: Jag har fått fel lön. Ge mig rätt. För den med minst 6 års erfarenhet ska ha minst 124,90 kr/tim. Det gör ju en rätt stor skillnad faktiskt!! Men så här är det i restaurangbranschen. Surt, men sant.


Och så SKA jag skriva paper. Bläk. Men jag ska skriva om Crip Theory och det är jävligt intressant. Jag tänker koncentrera mig på hur funkisar inte får synas i samhället, och SPECIELLT inte i skolan. Ge mig en lärobok i matte där du har en figurbild med någon i rullstol? Eller en historiebok... Eller vad som helst. VIsst finns det säkert i någon bok, men då knappast i syfte att visa en människa vem som helst, då är det snarare för att visa en person MED funktionsnedsättning. Vilket är dumt. Jävla kapitalistpatriarkala skitvärld vi lever i. Blä.


Nu ska jag göra nytt kaffe. Mums. Hej då  

Presentation

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2 3 4
5
6
7
8 9
10
11
12 13 14
15 16 17 18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards