blajblaj

Alla inlägg under augusti 2014

Av blajblaj - 16 augusti 2014 09:31

Gårdagen spenderades med Jennie och Milla, och som resultat av det väntar idag en relativt spontan resa till Alfta i hälsingland. Jennies pappa bor där numer och vi var där lite då och då under våra ungdomsår. Förhoppningsvis blir det lite bad, lite bärplockning och allmän semester. Det ska bli gött som faan...


Nä nu måste jag packa klart och så dra iväg.. Tjoss

Av blajblaj - 15 augusti 2014 08:15

Nån gång igårkväll, precis innan jag somnade eller kanske jag vaknade under natten (?) så kom jag på vad jag skulle göra idag. Jag hade liksom en plan, som gjorde mig alldeles glad och lugn. Nu kan jag ta mig fan inte komma på vad det va?!?! Hahahh, värdelöst! På kontot ekar det som sagt väldigt tomt, så det kan ju inte ha varit nån shopping... Och så det där med museum, jag vet fortfarande inte vilket museum jag vill gå på... Och nu minns jag att jag satt i soffan, och P satt brevid och jag tänkte: va bra då tar jag bilen och... imorgon... Hmmm.. Va fan kan det ha varit? Sånt här kan verkligen driva mig till vansinne, jag VET ju vad det är egentligen. Det är bara min korkade hjärna som vägrar samarbeta, IGEN. Gah...


Ok, tänk på nåt annat så kanske det kommer tillbaka.


Det känns verkligen att hösten är på g nu, jag är så trött hela tiden och börjar känna av liiiite lite av den där ledsamheten. Den har kommit senare i år, ju för sig, känns som att den brukar komma när jag fyller år, så det är ju bra!   


Det första jag ska jag ska göra när skolan börjar är att gå till syon och kolla ifall jag kan lägga till slöjd. Det borde verkligen gå, och jag bara känner att jag verkligen vill ha det med mig om fyra år. Bild och design räcker inte. Visserligen kan jag säkert ta lite kurser efter att jag har gått ut men då drar jag ju ut på det ännu mer. Fem år är tillräckligt och jag vet att om jag pressar mig själv lite mer kan jag lätt hinna fler ämnen än dom jag redan har enligt schemat. Jag har ju gett mig själv dom två-tre första åren som jobbfria år under studietiden, men då kanske jag borde "förtjäna" det?! Heheheh... Jo så får det bli...


Nä nu ska jag bajsa och sen äta frukost. Hej då.

Av blajblaj - 14 augusti 2014 09:01

För det första ska jag ju säga GRATTIS till Lisa som OCKSÅ har tagit kökort. Bara dagarna efter sin syster Steeen. Fantastiska tjejer! Ni är bäst. Och GRATTIS till min kära syster som tog silver i bowlingens singel del. Wooohooo!!!!


Ute är det bara sexton grader, hösten har bestämt sig, den tänker ta över hela skiten. Mitt dopp ute på landet igår va såklart väldigt uppfriskande, men kanske var det, det sista doppet för året. Det va bara arton grader och jag tror inte riktigt jag vande mig. Då är det lite för kallt till och med för en säl som mig...    Och så är jag lite rastlös, jag vill göra något idag men jag kan för allt i världen inte komma vad jag sugen på. Funderar på nåt museum, men vet inte vilket... Har ju åkt förbi Gustavsbergs porslinsmuseum ungerfär tjugotusenmiljarder gånger men aldrig varit där, så det kanske vore nåt. Å andra sidan är ett porslinsmuseum? Det kanske finns en anledning till att man inte varit där.


hej då


Av blajblaj - 13 augusti 2014 08:43

Idag ska jag till sjukgymnasten... Har inte gjort en enda jäkla övning på 4 veckor. Meeeen, jag har ju simmat mycket, och gått mycket och fått tillbaka myclet rörlighet så hon märker nog inte hur det ligger till. Jag tänker ju inte direkt berätta att jag har skitit i det.. Heheheh, det får hon upptäcka i så fall.   


Och pappa får komma hem idag, skönt för både honom och mamma, även om jag tror mamma hade velat att han skulle stanna nån dag till på sjukhuset. Hon är väl rädd att det ska hända igen och att dom inte hinner in. Känns som en ganska naturlig rädsla men å andra sidan lär den inte gå över av bara några dagar till på sjukhus. Bättre att ta tjuren vid hornen... Jag försöker övertala dom till att köpa hund. Dom måste ju röra på sig mer, och sluta röka och vilket bättre sätt kan dom få än en liten hundrackare???? En som MÅSTE ut ett par gånger om dagen och som dessutom kan vara ett riktigt bra tidsfördriv när röksuget sätter in. Heheheh, egentligen är det ju jag som vill ha hund, men eftersom jag inte riktigt klarar ansvaret just nu så lämpar jag över mina önskningar på dom! Hahahah... Fast dom skulle må bra av hund.


Oj bara sexton grader ute?? Igår var tjugo vid den här tiden... Tyckte det va lite kallare imorse när P gick upp, jag bad till och med om täcket. Det har vi haft sen dom iskalla veckorna i juni. Herrejävla gud va den här sommaren har gått fort. Och nu ere höst. Ja, men det är ju gött oxå, även om jag alltid blir så där lesset sentimental på hösten. Hrmf.


Nä, ska väl göra mig iordning och så dra iväg... Hej då

Av blajblaj - 12 augusti 2014 09:33

Det känns i hela kroppen. Det är en liten ändring i luften och även om det fortfarande är varmt i luften så börjar det kylas ned i vattnet. Sist när jag va ute på landet och klippte gräset, så tog jag ju ett dopp. Då var det nere på 21 grader.


Idag var det dessutom svårt att gå upp, jag ville bara ligga kvar och gjorde så ända till kl nio... Ja det låter kanske inte som nån direkt "försovning" men jag brukar ju gå upp vid halv åtta så för mig är det länge. Heheheh... Idag tänker jag inte göra många knop, P satte ut volvon på annons igår och tog toyotan till jobbet idag så jag är ändå billös. Visserligen har ju P:s busskort meeeen... Nä, usch, blä... Jag ska ju åka buss hela jäkla året från första september så jag undviker det just nu. Fast på tal om första september, fan jag längtar lite efter att skolan ska börja. Att vara ledig så här en hel sommar är en överdådig lyx och om jag ska va helt ärlig, lite långtråkigt. Alltså, jag klagar inte, men jag hade inte haft nåt emot att kanske jobba litegrann, så där emellanåt.. Heheh, fast vilket jobb kan man ha det så på? Haha.. Fast drömma kan man ju!! 


Var och hälsade på Pappa igår också, jag mötte upp mamma på Danderyds sjukhus, och hade bakat kakor som pappa blev mycket glad över. Han speciellt, men mamma oxå, MÅSTE ju sluta röka nu. Pappa verkar ganska bestämd men, jag vet inte, jag undrar om det är lite lost cause?? Såklart, ska ju peppa, men vill man inte så går det inte... Regel nr ett när man ska bli av med ett beroende.   


Lite mormorhjälp ska det bli idag och sen kanske en långpromenad i skogen och kolla hur det går med lingonen.. Det verkar inte som om det kommer några i år, men man vet aldrig, jag kanske hittar nån jackpott glänta om jag letar igenom HELA skogen? Hehe.. 


Nä nu lite frukost och mer kaffe, sen ringa mormor... Puh!

Av blajblaj - 11 augusti 2014 08:38

...Inte för det spelar nån roll, egentligen... Inte för mig, just nu i alla fall.


Natten till igår väckte min pappa min mamma och sa att han hade ont i ryggen. Han var uppe i nån timme men smärtan blev värre och värre. Den gick fram i bröstet och strålade ut i armarna. Mamma frågar om dom ska ringa sjukvårdsupplysningen, pappa säger ja... Efter några sekunder säger han: nä ring 112. Han hade fått en stor hjärtinfarkt. När ambulansen kom blev det blåljus och prio 1, och det tog väldigt lång tid att få honom stabil. På akuten gick det tydligen fort, han fick tre stycken stents, vilket innebär att dom går in via handleden med en supertunn slang och genom den för dom in en liten ballong. Denna blåses upp när den är på rätt plats i hjärtat och samtidigt sätter man fast ett litet metallnät runt väggarna för att kärlet inte ska stängas igen. Lite knaggligt förklarat men ungefär så här går det till. Jag tycker det låter superfuturistiskt och jävligt coolt. Heheheh.. Pappa sa att när dom hade gjort den tredje kände han det som en enorm lättnad i bröstet och det va som om han kunde känna att blodet börja rinna runt igen. Så underligt.


Mamma ringde och berättade detta kl halv sju igår morse, så vid tolvtiden satte jag mig i bilen och åkte till mamma, och så åkte vi tillsammans till pappa på Danderyds sjukhus. Han såg så liten och försvarslös ut när han läg där i sängen med ett fult jäkla nattlinne på sig och slangar och sladdar överallt. Men han vid gott mod och mådde under omständighterna bra. Så nu väntar en vecka på sjukhus med massa mediciner och hjärtövervakning, fyra veckor full sjukskrivning, fyra veckor på halvtid och sen fortsatt rehab typ hela livet. Eller nja, inte hela livet kanske men både mamma och pappa måste lägga om sin livsstil. Sluta röka och äta mer hälsosamt. Och definitivt röra mer på sig. Dom borde kanske skaffa en hund? Hmmm...   



Jag kommer åka ut dit idag också, och möta mamma på sjukhuset. Ska försöka plocka ihop lite tidningar och grejer till pappa så han har nåt att göra. Dagarna kommer nog gå långsamt för honom tror jag. Han får ju inte riktigt röra på sig och det är ju inte något han är van vid. Fick tag min stackars syster som inte visste nånting och som har 6 timmar minus i tid. Väckte henne vid halv sju eller nåt med nyheten... Heheh, men hon tog det bra och det gick bra för dom i bowlingen. Dom kommer bowla idag också och sen blir det medaljbowling på ons eller torsdag! Heja heja heja!! Hahhahha... Om ni inte har henne på insta så heter hon elling4president hett tips att följa just nu!


Dessvärre missade jag Tias födelsedagsfika igår, men jag skickade med P en av burkarna med hallonsylt som present och jag hoppas det faller i god smak.   


Nu ska jag äta frukost och sen ringa mamma. Over n´out

 

Av blajblaj - 8 augusti 2014 08:08

Dom kommande, sista flämtande sommarveckorna, kommer gå så jävla fort känner jag. Vet inte riktigt om jag vill hitta på nåt, eller om jag bara vill vara hemma och softa och liksom, mentalt förbereda mig för ännu ett år på konstfack. Inga pengar har jag heller, och jag har ju dessvärre upptäckt att jag har tänkt lite fel, trodde csn skulle komma tidigare, men dom pengarna kommer ju först (tidigast) ett par dagar in i september. Så fort skolan har skickat sin bekräftelse, och det kan ju ta sin lilla tid... Men, men, P är lugn som en filbunka och ba: Det ordnar sig. Heheheh, så jag litar på honom och säger: det ordnar sig..


Min syster är sjukt duktigt på att instagramma och chatta med mig på WhatsApp! Det känns nästan som om jag är där! Woohooo! Och det verkar så sjukt coolt! Hur mycket jag än ogillar USA så finns det något som drar! Det verkar verkligen vara "the land of opportunities" fast med liksomn.. Asch jag vet inte. Coolt, hur som helst.


OCh Grattis Stina! Jag visste att du skulle klara det! Du är bäst. Körkortet är fan det bästa man kan göra för sig själv. Det finns ingen bättre frihetskänsla. GRATTIS!


Ps. Nu måste vi peppa Lisa till att ta det oxå, och så tar vi en roadtrip till våren istället!

Av blajblaj - 7 augusti 2014 08:55

Äntligen fick jag uppleva en sån därna storm som alla har pratat om dom senaste veckorna... Jag vaknade vid vid femsnåret av att det  mullrade lite i fjärran... Jag gickupp på toa, och då mullrade det lite närmre och lite högre. Tio minuter senare så skallarde rutorna och jag tror blixten slog ned i antingen vårt hus eller huset brevid. Samtidigt började syster chatta med mig på telefonen från New York, där dom nu äntligen var framme och installerade på hotellrummet. Sen måste blixten slagit ned i 3 masten för täckning bara försvann. Så var det ett par minuter men sen kickade det igång igen.. Huuu, vilket jäkla oväder alltså! Så jävla coolt!   


Idag måste jag ut till landet, troligtvis är hinken full igen, och jag måste se till att torka upp allt som inte hamnat i hinken. Det är ju då nackdelen med dessa stormar. OCH inte nog med det, avloppet i fiskis håller på att krackelera, det har luktat sjukt illa här sen vi kom hem, och jag har städat och städat i tron om att det va vi som var grisiga... Tills det för någon dag sen stod en lapp i garaget att dom var tvungna att göra nån typ av stamrenovering/byte/rengöring (har inte sett lappen själv, och P var lite ointresserad) vilket jag var ganska säker på att dom gjorde igår, då det under en timmes tid stank nåt vedervärdigt i köket, för att sen bli heeeelt luktfritt. NU stinker det igen, både från badrummet och köket, huuuuuu!!! Alltså det stinker verkligen! Ska fan ringa Stena och klaga. Mmm, det ska jag.


Sen ut till landet. Bläk.



Presentation

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1
2
3
4
5
6 7 8
9
10
11 12 13 14 15 16
17
18
19
20 21 22 23
24
25
26 27
28
29 30
31
<<< Augusti 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards