blajblaj

Alla inlägg under september 2014

Av blajblaj - 22 september 2014 07:30

Och när det regnar kommer ångesten för landet in. Det läcker som sagt genom takluckan på vagnen och nu har det regnat non stop i 18 timmar. Och det har regnat mycket. SÅ jag måste nog ta mig ut nån dag i veckan och tömma hinkarna. Hrmf, det e ett jävla bestyr med att ha husvagn!


Inte har jag lyckats stryka något från listan heller. Jag har så sjukt mycket plugg nu att jag börjar bli orolig på riktigt. Lyckades läsa klart den jobbigaste texten igår, men jag har en hel bok kvar att läsa. På två dagar! Och sen har jag en uppsats, en "uppgift" (för krångligt att förklara men den är ämnesdidaktisk) och en fotouppgift. Fast alltså, jag ska fan inte klaga. Det kunde varit tusen gånger värre. Jag kunde haft ett sketet slitjobb på en restaurang med arbetskamrater från helvetet. Mmmmm, det har jag inte. Mums. Åh va jag gillar att plugga! 


Nu fick jag bråttom, ajöss   

Av blajblaj - 21 september 2014 15:09

Har försökt viga denna dagen åt plugg men det har gått så där. Jag kan liksom inte koncentrera mig och aööt är tråkigt. Ja alltså inte allt annan än plugg, allt annat är SKITKUL. Men det var ju just det jag inte skulle göra. Det andra alltså. HRMF.


Igår hade vi städdag ute på landet, det gick över förväntan och var ganska trevligt, vi målade ett hus och inte så mycket mer, dessutom resulterade det i att jag tog på mig styrelseuppdrag i föreningen, men.. Ja, det får vara så. Jag har ju tänkt aktivera mig och nu har jag plötsligt fått tre uppdrag slängda i knät, då är det väl bara att tacka och ta emot och göra´t. Sen på kvällen tog vi snabbmatsmiddag hemma hos syster och det va riktigt bra. Mamma behöver säga upp sig (hon har den där sköna magsårskänslan VARJE dag innan hon ska till jobbet, du vet?!) men pappa säger nej och då har hon helt plötsligt ingen egen vilja utan bara härdar ut. Dessutom har hon kvar lite depression i vågor (efter två omgångar cancer, där håret vägrat växa ut efter sista omgången och en ganska stor viktökning) och det gör ju ingen särskillt motiverad att ta itu med saker och ting. Så nu försöker jag och syster peppa att hon ska säga upp sig och vara arbetslös ett tag, och få lite mer energi och så. VI får se hur det går. Det är kanske bättre att peppa pappa så han får henne att göra det. Hmm..


Imorgon har jag en lektion och sen är jag ledig till onsdag. Jag MÅSTE plugga stenhårt dessa två dagar och skriva tre olika uppsatser/uppgifter. Det kommer gå bra, men det kommer bli stressigt.


NU ska jag göra.. Nåt annat. Hej då

Av blajblaj - 19 september 2014 08:19

Jag har så svårt för att vänja mig vid nya telefonen. Ja, överlag är det alltid så när jag köper något nytt tekniskt. Jag får nån blockering och undrar varför vi inte bara bor ute på landet utan el och vatten allihop, det hade varit bättre. OCH dessutom får jag inte med mig spelen, dom är telefonbundna vilket betyder BÖRJA OM?!?! Nä.. Skulle inte tro det. Jag kanske kan ha två telefoner? En för spel och en fär det andra? Hmmm...


Igår sydde jag en ryggsäck som jag från början hade tänkt trycka på idag, men den blev så bra så jag vill inte göra det. Istället har jag haft lite syfabrik och prodcerat tre stycken små tygpåsar, som jag tänker ha som skopåsar. OCh då såklart trycka nån form av sko på dom. Hehehe... Det får bli dagens uppgift. Sen MÅSTE jag ju plugga! Fattar inte varför det är svårt att komma igång nu??!?!? Störigt som fan och dessutom stressande. Huuu...


Landet för hela slanten i helgen, det blir bra. Förhoppningsvis ta ner tältet och frosta av frysen. Ja, vi får se, det är ju trots allt städdag så det finns ju ton av andra saker som ska göras oxå.


Nä nu ska jag stress lite mer och sen till skolan. Ajöss

Av blajblaj - 18 september 2014 08:58

Och som vanligt inträffar ett konstigt antiklimax... Jag VILL ha en ny telefon, men det är så jobbigt att byta! Och man ska få med alla nummer, och man ska få igång alla spel (på samma bana som man var på! HRMF!) Och man ska LÄRA sig en ny telefon....... Gruff... Jag är lat och det står jag för. Hur som helst ligger min Samsung Galxy S4 på laddning as we speak och jag hoppas den hinner ordna till sig innan jag ska dra till skolan... Som jag egentligen inte behöver åka till idag, men... Ja, jag gör det ändå. *pretto*


Igår var jag på uppstartsmöte med F! Nacka. En mycket informell grupp till att börja med men den kommer troligtvis bli mer och mer seriös allteftersom. Jag drabbas ju alltid av mindervärdeskomplex när jag hamnar i ett rum fullt med kompetenta damer (och två män i detta fall) och jag känner liksom alltid att jag vill fly hals över huvud, för det där med kunnighet är läskigt. Att jag sen var den enda som tog av mig skorna (samma lokaler som en fritidsgård) gjorde ju inte sakne bättre. Hahahah... Jag vet att jag kan en massa saker jag oxå, men jag känner mig alltid lite sämre när andra, som är kunnigare, är i rummet. Det här har jag ju förstått har med självkänsla att göra och är en direkt bieffekt med att vara alkis, och ja, inte bara missbrukare såklart, utan folk generellt ( ibland dom som mår dåligt men oftast bara vanligt fölk) som inte har jobbat med just, självkänslan. Jag jobbar på det och trots att jag egentligen ALDRIG någonsin vill träffa dessa människor igen så känner jag att jag måste. Och att det kommer bli bra när jag väl har vant mig. Och när jag väl inser att jag också KAN. Oj vad snurrigt det där blev.. Jag tror ni fattar vad jag menar?...


Nu ska jag dricka mer kaffe och sen försöka mig på den där listan jag gjorde igår! Som jag liksom inte hann så mycket på. Det ska hinnas idag. Ajöss

Av blajblaj - 17 september 2014 09:32

Idag ska jag hinna mssor av saker innan det är dags för eftermiddagspass på konstfack. På dagens lektion ska vi gå igenom högtryck, och jag vet, det låter som något väderinspirerat men det är det INTE. Vi har just lärt oss djuptryck och det är när man ristar i något material, färgar in ristningarna och sen trycker med en press. Högtryck är när man skär ut ett mönster el dyl och och sen färgar in det man inte har skärt bort, och trycker med en press.   Härliga dagar!


Jag känner mig lite stressad för jag har redan gjort massor med saker och timmarna har knatat på, men jag har bara lyckats stryka en grej från listan! Det är så dumt när man försöker multitaska, då blir liksom inget gjort istället. Heheh... Ska ta och klä på mig och gå ner och hämta ut min nya telefon iaf! Samsung galaxy s4. WooopWooop!!!


Sen SKA jag hinna läsa i en timme och sen SKA jag hinna påbörja mitt paper. Mmmm. SKA.


Nu mot centrum...   



Av blajblaj - 15 september 2014 07:51

Som Gudrun sa igår: då kavlar vi upp armarna, IGEN! OCh det är ok. Jag tänker inte säga att jag inte är ledsen för det är jag, den där första rapporten på4,4 gav såna rysningar i magen, och detta trots att (återigen) Gudrun sa åt oss att hålla is i magen. Det blev inte regering denna gång, men F! klättrade så högt att dom nu får statliga medel för att kunna trycka valsedlar, ha valstugor och få allt annat som i detta val varit enbart för de andra partierna. Jag tänker engagera mig ännu mer. Det här är bara beviset p åatt DET GÅR. Om fyra år tar vi regeringen.   


Nu har jag jättebråttom, kan visst inte klara att passa tid längre. Hej då

Av blajblaj - 14 september 2014 09:43

Och inte ens en utloggning med tillhärande radering av det jag skrivit kommer få mig på dåligt humör.


För mig känns det ännu viktigare att rösta. Minns ni för exakt fyra år sen? DÅ bodde jag i Norge och missade min chans att lägga en röst i valet till Sveriges riksdag. Jag har sen dess inte känns mig riktigt värdig att uttala mig illa om alliansen, då jag faktiskt indirekt hjälpte dom till makten. MEN nu! Nu ska jag gå och rösta och jag röstar ROSA!


Jag har gått med i F! och jag har delat ut valsedlar. Jag har propagerat och jag har diskuterat. Jag väljer feminism MED socialism, för det är det enda rätta.


Om du står och velar i vänsterblocket och intevad du vill rösta på, rösta på F!. För en röst på F! är en röst MOT SD. Och låt dig inte luras av liberalernas tjat om bortkastade röster. Det är INTE en bortkastad röst, det är nu det händer!


Lite hjälp på traven: http://www.aftonbladet.se/nyheter/valaret2014/riksdag/Valkompassen/

                               http://feministisktinitiativ.se/


Och vad du än röstar på, gå och rösta. Det är ta mig fan en plikt och skyldighet.


NU ska jag klä på mig och sen bär det iväg. Ajösss

Av blajblaj - 13 september 2014 10:18

Men så har det säkert dykt upp nåt annat mer intressant och så har jag pysslat med det istället. Så därav min bloggtorka. Redovisningen nr 2 gick bra, jag blev behandlad med klapp på huvvet och lite: "ja men lilla retard, du kan ju försöka så gott det går" *klapp klapp* Så jag tänker behålla min femhunka, trots att jag inte direkt fick skit. Ha. Sen har vi ju haft redovisning av uppgift 3 oxå. Det var ett litet grupparbete, som faktiskt var riktigt roligt att göra. Jag hamnde med Malin (sjukt bra människa) och Kristina (ny tjej som varit mammaledig i två omgångar, började konstfack första gången 2009(!), 25 år gammal och enligt min mening alldeles för skitnödig, men jag återkommer nog till det) Vi hamnade på ett torgmöte med SD och formulerade vårt arbete till "motstånd". VI gick också in på fotografiska och manifestade lite... Och det blev bra. Jag fick stå ut med lite dömande feministlarv från Kristina men det e ok. Jag behöver inte hennes godkännande.   Nu har vi fått uppgift 4 och den är individuell. Den e skit men jag måste ju göra den för att överhuvudtaget kunna få G i kursen.. Heheh.. Men det är inlämning om 3 veckor så det är inte bråttom.


Idag måste jag ut på landet, antar att en klippning till är att föredar, men jag har ingen bensin och vet ärligt talat inte vad det ska vara för bensin heller... Hrmf. Får väl ringa pappa och kolla. Måste ju tömma det där jäkla kylskåpet som jag har sagt att jag ska göra i flera veckor nu.. Hehehe.. Får se om jag orkar lyfta in lite möbler i vagnen, det är liskom så otympligt att man måste vara två, men det är ju skit. Jag orkar inte vänta på att nån i min närhet ska ha tid/orka hjälpa till. Så jag får väl göra det själv. Så nu är det dags att klä på sig och dra.


Hej då!

Presentation

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3
4
5
6
7
8
9 10
11
12
13 14
15
16
17 18 19
20
21
22 23 24 25
26
27
28
29 30
<<< September 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards