blajblaj

Alla inlägg under oktober 2014

Av blajblaj - 23 oktober 2014 07:44

Och det verkar hålla i sig. Jag vill helst av allt lägga mig i soffan med myskläder och bara glömma allt som har med skolan att göra. Jag är så trött på favoriseringen. Jag är så trött på klasskillnaderna. Jag är trött på fördelar vs nackdelar. Berättade jag om E..a i klassen? Det kanske jag gjorde, jag vet inte men here goes: E..a satt tillsammans med mig och elin och sa: Om jag får VG i yta och illusion 2 hoppar jag av (underförstått att hon absolut inte kommer hoppa av meeeeen...) Jag har verkligen inte förtjänat det... Och jag skrev skitdåligt paper, och jag var inte ens där, och jag tog asdåliga foton etc etc etc i evighet. Nja alltså det sista sa hon inte, det säger jag. Och vad hände?


E..a fick VG. Jag, som varit på alla lektioner, gjort alla uppgifter, I TID, varit aktiv på lektionerna och kanske inte kämpat, men ändå gjort mitt bästa. Jag fick knappt G. Jag fick U först men nu är det ett G. Jävla skitidiotlärare. Jag är så trött på alla jävla skitlärare på skolans lärarutbildning! Jag vill på fullt allvar hoppa av. MEN. DÅ tänker jag: ja alltså dessa elitistiska lärarjävlar ska fan inte få vinna. För om jag, och såna som jag hoppas dessa utbildningar kommer det aldrig att ändras. Då kommer det bara var en klubb för inbördes beundran, där bara barn till akademiker som gått högskola, går på högskola, och vi andra underklassbarn fortsätter att jobba på restauranger som ger oss magsår och noll hopp om livet. 


Jävlar va bråttom jag fick, får fortsätta sen! hej då.

Av blajblaj - 22 oktober 2014 08:04

Ja med min lärare och det fasansfulla samtalet vi skulle ha. Det gick bra. Jag kom dit, vi sa hej, jag satte mig och sa att jag varit och var nervös, hon sa att det var hon också, sen flöt samtalet på. Hon bad om ursäkt för kommentaren om att min bild fått henne att tänka på äckliga, variga hästfötter, och hon erkände att hon blivit jätteprovocerad av mig på redovisningen i kursen innan sommaren och sen varit irriterad på mig under den. (Jag hade alltså inte kännt fel!) Då jag poängterade att dom andra i klassen knappast har bevisat att dom förstår det som jag fick rest på, så sa hon att hon bara kunde gå på vad folk säger. Ipso Facto: jag måste lära mig hålla käften när jag osäker på nåt. Det är alltså bättre att vara tyst och låtsas att man kan, än att säga sanningen. Mmm... Sen sa jag att Marie, som opponerade på mitt arbete och fick väldigt bra kritik och beröm för det, inte hade kunnat göra en sån bra opponering om inte jag hade hjälpt henne med en massa information och foton innan. Då såg hon ut som ett frågetecken och sa sen: ... Ja, nä... Det är helt enkelt inte rättvist med betygsättning... Hrmf. Ok, nä det är det inte. Sen gled samtalet in på kameran och jag visade vad jag kunde, sa att jag KOMMER ha mina anteckningar även OM jag ska ha lektion med gymnasieelever och jag ställde lite frågor, smörade och det blev ok. Jag har såklart glömt massor med detaljer nu, men over all, det är ok. Jag fick G och det var väl det hela... Ja, förutom att det känns som om jag har sålt min själ och att jag litegrann vill hoppa av hela skiten, men det är kanske bisaker? Jag är fortfarande livrädd för henne och nästa kurs där hon är med kommer utspela sig på exakt samma sätt, och det komer vara mitt eget fel, för jag kommer göra samma misstag igen och igen... Hrmf. Men ok, det tar vi då.   


Till något mycket roligare! Syster ringde igår och: Jag börjar nu. Hahahah, typ exakt som hon gjorde för två år sen, enligt bloggen, PÅ DAGEN! Hahhaha, hon har liksom en inre julklocka som kickar igång automatiskt två veckor innan november! Hahahahahah... Hon är bra. Hun er min bedste syster! Men nu är det snart JUUUUUUUUUUUUUUL!!!!!



Nä fan! Im hooked. Jag börjar också!!! VÄLKOMMEN JUUUUULEN 2014!!! Woooohooooo!!!!



Av blajblaj - 21 oktober 2014 07:23

Vår film borde ha varit färdig nu, men det är den inte. VI har varit extremt långsamma och det får vi sota för. Den blir dock väldigt bra (på ett amatörmässigt sätt förståss), ska se om jag kan försöka lägga upp den här på bloggen imorrn...  


Den här morgonen bara rusar iväg, jag hade tänkthinna plugga lite, men jag fastnar i alla awesome bloggar jag följer istället:


http://luinlote.blogg.se/ Bästa Emma som skriver om Japan, sitt fanatiska tv-serietittande, mode och MASSOR med annat gött.

http://stubinstina.wordpress.com/ Steeeeen, skriver om feminism, pyssel, livsångest och Fittan. FanFUCKINGtastic

http://fittforfight.wordpress.com/ Behöver jag säga nåt om denna? Handlar om den magiska fittan. Detta uråldiga mystiska som en del av oss går och bär på.

http://ikossornasvarld.bloggplatsen.se/  Ung, snygg, smart, fantastisk tjej som är mjölkbonde med egen gård. Mums.

http://blogg.djungeltrumman.se/biancatiffany/ Radikala feminister som kör hårt på att humor är ett bra sätt att väcka frågor och debatt.

http://mittfunktionshinder.se/ Mer ett forum snarare än blogg, men det finns flera bloggar där som är sjukt läsvärda. Handlar om funkismänniskor och är inspirerande som fan.

http://www.kravallslojd.se/ Handlar om slöjd. Mmmmmums. Men har varit tyst lite för läge för min smak. Använder sig av gästpostare och då kan det nog bli lite hoppigt.

http://helvetelars.blogg.se/ Sjukt vettig person.

http://skogsnuvan.bloggagratis.se/ Det här är min idol. Jag vill vara som henne när jag hamnar i hennes ålder. Så inspirerande och fantastisk. Dessutom bor hon på ett magiskt ställe och lägger upp bilder därifrån.

http://www.surolle.se/hem.html Mer slöjd men lite av ett forumaktigt ställe. Helt ok för inspiration och slöjdkonsumtion.


Ok, slut på meddelande.




Av blajblaj - 20 oktober 2014 19:49

Jag minns för ett par år sen. Då var "vi" livrädda för en viss grissjuka. Innan det var det ett fjäderfä som spred skräck. Nu Ebola. Hmmmm, när ska media tröttna den här gången? Ska fan undersöka lite hur länge sånt här brukar florera... Kunde va intressant. Och jag vet att ebola är på riktigt, men det känns bara som att det, typ, är troligare att bli påkörd av bussen på väg till jobbet när man befinner sig i det här landet. Hej då

Av blajblaj - 20 oktober 2014 07:32

Har nästan ont i magen av nervositet... Men bara nästan. Det känns som om det kommer gå alldeles utmärkt men det kommer vara sjukt awkward. Min plan är att köra på tystnad och låta henne prata så mycket som möjligt. Annars är risken att jag blir nervös och börjar ordbajsa mer än vad nyttigt är.


Det är så det går till. Hahhaahaahah!


Wish me luck.

Av blajblaj - 19 oktober 2014 09:20

Idag har jag massor att plugga. Ska läsa två kapitel och skriva en liten uppsats. Dessutom måste jag ju gå igenom kamerajäveln efersom morgondagen innehåller en jävla skitteknisk genomgång av en jävla skitkamera för jävla skittina. Puh. Några för många skit där men det SKITER jag i. Dessutom totalförstördes min helg av att lärarna hann sätta betyg i kursen i fredags vilket automatiskt ger mig ett U(nderkänt) eftersom jag "saknar" en del. Duktig flicka som en är så blev det ju görjobbigt. Jag har väl inte fått nåt U tidigare!! Och nu tack vare skittina så sitter jag här. Kursledaren Pia, som var den som skickade ut mailet skrev visserligen också att jag kommer få ett nytt betyg så fort jag har gjort den där jävla skitredovisningen men.. Ja. Det är ju om ett par veckor igen liksom. JÄVLA SKITTINA. Men, jag måste också spendera dagen till att komma till insikt, att det inte är nån fara och att jag inte ska vara arg på SKITTINA. För om jag kliver in där imorgon och har en hel helgs uppdämd ilska kommer hela skiten gå åt helvete. Min plan är att vara lugnapungen, bara kliva in, låta henne prata så mycket som möjligt, för hon är en sån där som tycker om sin egen röst mest av allt. OCh så ska hon få prata och få ur sig den här konflikten. Jag hoppas jag har vett nog att få fram min kritik på ett konstruktivt sätt. Gah...


Kan ju tillägga att jag fick kommentar på det jag hade gjort i Pias del av kursen dör jag fick ett "Utmärkt". Mmmm, jag tänker mig att jag står och väger på ett VG för resten av lärarna, men att SKITTINA bara förstör. Jag ve tju inte om det är så men det känns så. Huuu...


Nä nu ska jag göra allt det där jag skrev. Mums. Vi hörs imorrn. Hej då

Av blajblaj - 16 oktober 2014 07:21

Det är liksom redan torsdag och jag vet inte ens vart den här veckan tog vägen alls. Nu har vi delats in i den sista gruppen i animationsdelen av den här kursen. Jag hamnade med Elin!! Så jäääävla bra. Hon är nog lite rädd för att vara med mig, men det är bara för att jag inte har visat min allvarliga sida för henne än. Hon tror nog att jag bara kan tänka family guy och inget mer. Så är icke fallet. Hon är en ganska allvarsam typ, lugn och timid men ganska bestämd i åsikter, och jag tror vi kan komplettera varandra oerhört bra. Time will tell. Idag ska vi skriva storyboard och påbörja planerandet av de 3 kortfilmer som vi ska göra tills på tisdag! Wooohooo!!   Igår var vi i Skärholmen, den plats vi blivit tilldelade som utgångspunkt i vårt projekt. Vi tog en fika och skrev flödesskrivning, något jag har insett att jag typ gör jätteofta i mina dagböcker fast utan att veta att det är just flödesskrivning. Idag ska vi sammanfatta det vi skrev och hitta på varsin film, och en tillsammans. Egentligen ska man vara tre i gruppen så alla får var sin film, men vi är ojämt antal så vi blev två. Vilket är jätteskönt. Bara två viljor att brottas med.


Ligger lite efter i läsningen, som vanligt, men jag tänkte försöka ta igen det ikväll, kanske att jag kan tvinga mig själv att läsa på tåget, men jag vet inte. Det brukar vara Candy Crush och township som äger mig under den där timmen till och från skolan. 


Nä bråttom nu igen. Ajöss

Av blajblaj - 15 oktober 2014 08:04

Idag har jag så jävla mycket att göra. Eftersom jag är SÄMST på tidsplanering har jag såklart inte gjort det jag skulle måndag och tisdag och måste således göra det idag:


1. Ringa Henrikssons husvagnar och reklamera mitt tält.

2. Ringa en tidningsprenumeration på pysseltidning som kommit dubbelt och säga upp den ena.

3. Gå till mormor och hjälpa henne med frys som gått sönder(!)

4. Läsa Kap 3 i Narrativ teori och metod

5. Läsa sid 11-45 i Design för lärande


Dessutom har jag ångest för det här med min lärare. Hon svarade på mitt sista mail, något jag verkligen inte trodde hon skule göra. Men det gjorde hon i alla fall, och hon bad om ursäkt och var alldeles till sig av den kritik som jag hade gett. Hon menar att vi måste prata om detta och det kan jag kanske hålla med om till viss del. Det är bara det att hon överdriver åt alla håll. Innan jag skrev kritiken överdrev hon min okunskap i ämnet och var så himla mån om jag skulle förstå. Nu när jag (lugnt och sansat) har berättat hur hon uppfattas så blev det kalabalik. Då menar hon att jag velat ha en "övervakare" under min redovisning och hon står heeeeelt oförstående kring sin egen person och hur den uppfattas. Så på måndag ska vi prata i en halvtimme INNAN jag sen ska redovisa kameran för henne. Yikes säger jag bara. Tänk om vi inte löser något?!?! Huu, läskigt. Men det e bra, jag får se detta som en metadiskussion i hur man hanterar konflikter.   Det vore bara så skönt om Pia kunde vara med... Pia var kursledare i den kursen, och en jävligt reko lärare. Nåväl, allt löser sig, det gör det ju jämt.


Nu ska jag stressa på men min lista. Ajöss

Presentation

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13 14 15 16
17
18
19
20 21 22 23 24 25
26
27 28 29 30 31
<<< Oktober 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards