blajblaj

Alla inlägg under april 2015

Av blajblaj - 20 april 2015 07:41

Jag börjar helt ärligt fundera på att skippa den här vfun och ta den som rest... Jag har ingen energi och jag vet inte... Jag bara, har inget att ge. D känner likandant, alltså inte med att skippa den utan med vad en kan tillföra. Och det är en ganska jobbig känsla... Om några år har vi gjort mer, fått mer kunskap och kanske inte känner oss lika vilsna längre? Eller så är det bara dumt. 5 år e ju långt nog. Att sen ha en 5 veckor lång praktik  kan kännas extremt jobbigt, kan jag tänka mig. Hrmf. Svåra val...


Dessutom messade D mig igår på kalaset och ba: Jag fick VG i förra kursen! När jag sen kom hem och kollade mitt hade jag "bara" G... Jag fattar inte det där med betyg alltså, men ja. Som en av mina lärare sa: det är inte rättvist helt enkelt. Och det ska en liksom bara gilla. Uäk. Fast nu läser jag hennes uppsats (supersnabbt) och den är bra. Mycket bättre än min. HELT sammanhållen och tydlig. Det är inte min. Men å andra sidan... G is good enough! Hahaah. Ibland måste jag fan ransaka mina tankar alltså. D är dessutom akademikerunge så det är egentligen inte så konstigt att hon är duktig, hon har det i sig.


Kalaset gick över förväntan, morbror som fyllde år hade med sig en ny donna, det sker med jämna mellanrum. Heheh, han är lite av en player, som har uppenbara intimitetsproblem. SÅ han pallar liksom bara ett förhållande i max 5 år sen måste han byta. Heheh... Oftast med lite upprivande separationer och ångest och grejer.. Men men. What ever floats your boat!


Asså fy faaan... Jag vill inte idag. Jag vill åka ut på landet och börja fixa. Kom överens med min föräldrar igår om pengarna jag ska låna, och de kommer sätta över dem inom typ två veckor. Det är ingen brådska för jag ska ändå jobba två helger i rad nu så jag kommer inte kunna åka och köpa nån vagn ändå. Först VFU hela veckorna, som en blir helt jävla slut av, sen jobba helgerna. Jag HATAR att jobba. Fy fan va synd det är om mig. Heheheh.. Nä inte egentligen. Men lite. Huuu...  


Hoppas, hoppas vi slutar 12 idag. Vill verkligen sluta 12 utan extrauppgifter!! Fan. 


Hej då

Av blajblaj - 19 april 2015 08:47

Mötet igår gick ju bra, gjorde bort mig litegrann men det är inget jag inte kan leva med   Fast jag tror inte jag gjorde bort mig i alla fall, men.. Ja. Strunt samma. Får höra så mycket dumt om en av medlemmarna där ute som har hjälpt mig ganska mycket med båtklubben. Dom säger att det är omöjligt att få tag på honom och att han sitter på en massa dokument som vi behöver... Jag erbjöd mig att försöka få tag på honom, för han har liksom alltid svarat mig när jag frågat nåt. Sagt och gjort, jag mailade honom igårkväll och nu när jag loggade in hade han svarat med två mail. OCH han gav mig några papper som jag efterfrågat. Jag troooor  det kan vara så att det inte är någon som ens försökt få tag på han, och så bara: näää men det gååååår inte. Han svarar inte jadajada... Så jag ska dessutom boka in ett möte med honom inne i stan och få en ordentlig överlämmning. Ska skriva iordning de frågor jag har och kanske få med mig frågor från styrelsen också... Det blir bra det. Efter mötet hade vi ett litet extra möte ute på bolvik, jag fick en huvudnyckel och tillgång till dator och grejer. Hahaha, dom har en oerhörd tilltro till "unga" personers tekniska kunskaper och nu är jag också ansvarig för att fixa iordning hemsidan?!?!? Hahah... Men ja. Det löser sig. Tor jag. Kalla mig gärna webmaster från och med nu. Tack. Hahah! 


Sen lyckades jag tömma gräsklipparen på bensin, och jag kunde skruva loss tändstiftet, trots avsaknad av tändhattssnyckel...  Jag tänkte att det var bäst och rengöra den så mycket som det gick när jag ändå höll på och ja.. Det blev väl bra.   


Sen drog jag hem till mormor som redan hade fixat det mesta, men jag drog ut bordet och tog fram lite dukning och grejer. Sen fikade vi och helt plötsligt va klockan typ sju! Så jag knatade hem och gjorde middag. P fastnade hos sina vänner i uppsala och kommer väl hem lagom till kalaset skulle jag tro.. Och jag har lovat att gå till mormor till 12, det e lite för tidigt men, ja.. Jag kan ju alltid dra ut på det. FUnderar på om jag ska åka till biltema och försöka hitta både tändstift och bensin, och så dra ut en snabb sväng och kolla om jag kan få igång gräsklipparen. Det skulle vara så tillfredställande om jag fick igång den och INTE har haft sönder den totalt. Hrmf. 


Nä dags att göra nån form av nytta... Hej då



Av blajblaj - 18 april 2015 09:07

Ja då var det dags. Sov lite för länge, har lite huvudvärk, är inte pepp. 


Igår bråkade jag STORT med mormor, det va inte roligt på några plan, för hon hade visst haft det jobbigt med andnigen ett par dagar och då blev det liksom sista droppen att vi kom på kant. Så hon va jätteledsen och ja, det mesta va jobbigt. Men efter att hon lagt på liren i örat på mig, så gick jag dit, och vi pratade. Tillslut blev vi vänner och allt blev frid. Det va skönt. Men det känns ju så dumt efteråt. Det är ju till 90 % missförstånd och sårade egon i såna här situationer och en undrar ju varför det ska va så viktigt att ha rätt ibland... Men det får väl va en läxa det med.


Nu ska jag trycka i mig ett ägg och sen dra på möte. Wish me luck

Av blajblaj - 17 april 2015 07:20

Den här kursen är allmänt förvirrad. Den känns lång och kort på samma gång. Den är jobbig och rolig och den är läskig. Föreläsningen gick bra. Vi gjorde några stora missar, bland annat tog den alldeles för kort tid. Vi måste bygga på med nästan dubbelt så mycket! Heheh. Men vi har ju en chans till, på tisdag nästa vecka, då har vi en ny klass som vi ska föreläsa för. Fast jag undrar om den försvinner också, det är tydligen en hel del tisdagar som försvinner i nationella prov... Men ja, det får vi se. Dessutom har vi bara en lektion på fredagar och den börjar 14.10 så vi hinner fixa ändringarna idag! Yey. Och alltså, kidsen som vi har träffat hittills är helt jävla awesome. Estetskola is the shit. Dom här människorna har liksom så mycket mer i sina huvven än vad jag hade i samma ålder att jag blir helt matt. Dom är politiskt insatta och vet vad dom tycker och tänker. Dom har redan börjat fundera på sitt konstnärskap och håller på att hitta sina medel. Dom här kidsen är 16-18 år gamla. Det är mindblowing. Därav vill en ju va i verkligheten istället för instängd på nån dammig högskola. Men, men... Det behövs kanske det också, jag menar... Jag kommer ju vilja gå andra vägar. Kan inte se mig vara lärare så där rakt av. Men vem vet, det blir som det blir.   


Framför mig har jag en halvjobbig helg. Imorrn är det årsmöte på campingen och jag ska väljas in styrelsen. Det känns lite läskigt och jobbigt men också bra. Det jobbiga med dessa möten är bara att det allt som oftast blir tjaffs, det finns liksom två läger av campare och dessa ligger mer eller midre alltid i strid med varandra. Av olika anledningar...Men ja, det som sker är att mötet drar ut på tiden. Typ uppåt 3 timmar... SÅ man e lagom mör efteråt.


Efter det måste jag ut till landet och försöka meka med gräsklipparen. Den ska tömmas på bensin, torkas ut ordentligt och så ska jag byta tändstiftet. Skulle ju behövt bensin så jag hade kunnat fylla på igen och försöka dra igång den men ja.. Kanske bäst om den får stå och verkligen torka ut ett par dagar (veckor?) , tills jag kommer ut nästa gång. Sen måste jag hem till mormor och göra smörgåstårta, och dra ut bordet så alla får plats och så ta fram dukningen. Sen hinner jag nog inte mer den dagen... Söndag blir det kalas hemma hos mormor, för vår morbror som fyller 60 år. Därav smörgåstårtan såklart, hahaha.. Och så har vi tvättstugan som vanligt så jag tänker helt enkelt tala om för alla att dom får städa. Jag känner att jag har gjort mitt.



Fan, upptäckte precis att det är 17 april idag. Då har ju nästan hela april gått åt?! Vafan hände med det liksom? jag är inte ens i närheten av redo för maj. Har inte fått tillbaka mitt tält heller så ja, vi får väl se, borde kanske maila dom. Han sa att dom skulle posta men ja... Han kanske hade fel.


Föresten har jag satt upp mig på fler kurser till hösten. Snackade med en vikarie på praktiken som tippsade om att ta extra slöjdkurser (precis som jag har velat) för det är där jobben finns. Så jag kollade upp lite igår, självklart EN DAG försent, sista anmälningsdag är ju 15 april och det VET jag, men.. JA. Och jag hittade faktiskt två kurser på distans, en i Umeå och en i Linköping som verkar bra och som hade sen anmälan. Så nu håller jag tummarna att det går vägen och att det funkar helt på distans. Så det inte är nån träff nån gång, kan ju fan inte åka till Umeå bara för det liksom... Hrmf.


Jag och D ska träffas kl 10 på konstfack, och fixa föreläsningen. Sen till skolan för en seeeen lektion. Hoppas jag överlever. Hej då.     


Av blajblaj - 16 april 2015 07:15

Idag ska vi hålla föreläsning. Jag är ganska nervös, men samtidigt lugn? Heheh, ja, det är väl så det är antar. Jag kommer nog ha dagar när jag är nervös som utbildad lärare också så det är bara att vänja sig.   


Hade en ganska bra dag igår. D va på utbildning så jag var ensam, och det kan va lite skönt ibland. Jag hade bara en dubbellektion och på den försökte jag bekanta mig med eleverna lite mer. Vi har träffat dem tidigare, jag har inte fattat tiktigt hur många klasser vår handledare har men det verkar vara i princip dessa elever. Och gymnasieskolan ska ju vara uppbyggd på kurser och inte år så det kan vara blandat 1/2/3:or i vissa klasser. Men hittills känner jag igen eleverna i de kurser vi varit i så det är nog någorlunda samma personer. 


SLutade 12 och då mötte jag upp systern som jobbade hemifrån, för lunch. Det va supernice, och vi planerade lite landetröjning och dyl.! Senare på kvällen kom P på det braiga att fråga campingen pm jag kan få ställa vagnen nånstans på området tills jag klurat ut vad jag ska göra med den... Och det passar ju utmärkt att fråga om det när jag ändå ska på årsmöte på lördag.


Dessvärre måste jag ha trampat snett eller nåt för min hälsena började ömma som fan. Det började litegrann på morgonen och sen bara eskalerade det. På kvällen kunde jag knappt gå och va tvungen att ta en ipren... Det har hänt en gång förut, på exakt samma sätt och jag är ganska säker på att det är mina vinterstövlar som är felet. Dom är väl lite felsydda (köpte dem billigt) och så räcker det med ett litet snedtramp så blir det lite... Ja men typ inflamerat... 


Hmm... D skulle ut och dricka vin igår med några av våra klasskamrater, och nu svarar hon inte på sms!? Hrmf, tänk om hon försover sig? Det skulle inte vara första gången, direkt. Bästa jag skriver ut hennes del också, det kansk eblir jag som gaffla hela timmen!!  Nä dags att göra det sista... 


Wish me luck, ajöss!

Av blajblaj - 15 april 2015 07:25

Idag är D på kurs med sitt sommarjobb så jag är ensam i skolan. VI har bara en lektion, som visserligen är en dubbel, men jag slutar till lunch. Mums. Börjar dock 9.00 och det stämme rinte alls med bussarna (som vanligt) och jag kommer få vara 30 min tidig. Men det e ok. 


Igår va vi på konstfack hela dagen, och kollade film och skrev det sista. Får hoppas vi blir "godkända" nu... Hehe. Nä men det va en bra dag och jag fick lite annat gjort också, som att hämta ut pengar från ett kvitto sen förra kursen, och få hem all "rekvisita" som vi hade då också, bland annat P:s ryggsäck. Han har nog saknat den tror jag! Hahah...


Efter skolan mötte jag upp P i nacka forum, och sen åkte vi ut på landet för att fixa lite med båten. Det gick käpprätt åt helvete så jag struntar i att skriva om det. Däremot lyssnade vi på P3 på vägen ut och då var det programmet innan tankesmedjan, vet inte vad det heter men det drivs av relativt unga personer, tror jag. Dom började helt plötsligt snacka om nyktra personer. De drog statistik som säger att niondeklassare dricker mindre och mindre och mellan här la dom in nån svensk rapplåt som går ungefär: "sluta va en sån jävla fitta bara för att du är nykterist..." Ni fattar typen av radioprogram jag menar va? Det ska vara kul. Det ska vara humoristiskt. Sen fortsätter dom prata om detta, den manliga programledaren hetsar upp sig som fan och blir liksom... "Roligt" arg på alla dessa jävlar som är nyktra... FÖr det värsta som finns... Är ju folk som håller sig nyktra MEN FORTSÄTTER GÅ UT PÅ KROGEN OCH HA KUL! Människor som alltså fortsätter sin livsstil men INTE DRICKER. Han rantade vidare med: Va gärna nykter men då får du vara tråkig. Annars snyltar du på alkoholismens... (minss inte hur han avslutade meningen, på insta skrev jag säregenskaper men det är nog fel, så jag skriver ingenting här) 


Är på riktigt jävligt kränkt. Känner mig sjukt förminskad och faktiskt utsatt. Jag har aldrig reagerat så här förut, och jag kanske överdriver, men.. Alltså. Nej. 


Nu måste jag springa till bussen. Hej då

Av blajblaj - 14 april 2015 07:54

Igår gav magsår hela dagen. Idag skulle vi haft vår första lektion men: Vi fick skäll av vår handledare för att vi hade missat att se tre filmer som vi fått i läxa. Sen gav hon oss extra uppgifter OCH hon tyckte inte att den uppgift vi hade tänkt ge eleverna dög, så den va vi tvugna att skriva om. Och då va vi ju tvugna att skriva om lite annat också... När hon sen gett oss ångest och extrem stress, åkte vi hem till mig för lunch och för att faktiskt fixa det vi var tvungna. Då ringer hon och: ojsanhoppsan jag har glömt, alla har nationellt prov imorgon( idag då) ni behöver inte komma. Så vi blev lite lugnare och bestämde att ses på konstfack idag istället och se filmerna och öva på föreläsningen. Men alltså, jag vet inte om jag är så imponerad av henne längre... Hon är liksom.. Svår att få koll på. Hon sa, med en ganska anklagande ton att hon kunde underkänna oss på grund av att vi inte hade sett filmerna. Men la till i andra meningen att hon inte hade sett dom heller..??? Va?   


Fan va bråttom jag fick, vart tar tiden vägen egentligen? Heheh... Måste springa till tåget, hej då. 

Av blajblaj - 13 april 2015 07:38

Helgen var såklart, JÄTTEHÄRLIG. Och jag är inte ironisk. Jag visste att det skulle bli bra, men jag har ju så lätt för att bygga upp en bild i huvvet och det är en bild som alltsomoftast inte stämmer! Jag måste jobba på det där alltså. Men det handlar om det sociala, och det är inga lätta grejer, inte ens för en som är "social"... 


Det blev några få barnincidenter men... Ja, jag kan ju inte göra nåt åt det där. Vill P ha barn så får han komma och prata med mig och så... Får vi "lösa" det då. Han har faktiskt lovat att göra just så, och då får jag lita på att han gör det.


Och nu till VFU... Jag är så sjukt nervös att jag inte riktigt kan sätta ord på det. Jag vill inte. Alltså, jag vill inte ha VFU. Jag vet att jag va skitpepp innan förra veckan, men efter en veckas läsning och akademiska tankar känner jag bara.. NEJ. Men, jag vet också att det kommer gå över så fort vi kommer igång. Det är bara den där jävla bilden jag har målat upp nu igen... Det kommer bli kul, det kommer bli kul, det kommer bli kul! Idag börjar vi 9.45 och som synd är så passar inte mina bussar alls, så jag får lov att bli nästan 45 min tidig. Men, men, bättre det än att komma försent. D skulle också komma tidiga så då kan vi käka frulle tillsammans, det blir mysigt. 


Eftersom vi inte har varit hemma så har jag såklart inte bajsat. PÅ HELA HELGEN. Har fått en sån jäkla resmage senaste åren alltså. Det tar tre-fyra dagar innan jag kan göra nummer två och då är jag stenhård. Tycker inte om att behöva sitta en timme på dass! Har inte tid med det heller. Men men... Det går nog över.


NU ska jag prata med syster i telefon. FÅr fortsätta detta senare. Hej då.  



Presentation

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2
3
4
5
6
7 8 9 10
11
12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24
25
26
27
28
29 30
<<< April 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards