blajblaj

Alla inlägg under januari 2015

Av blajblaj - 23 januari 2015 08:48

Hittar dom mig så hittar dom mig. Då får jag stå för vad jag skrivit. Heheh.. Så jäkla illa är det faktiskt inte. Även om det kanske är saker som jag borde sagt till personen direkt istället... Alternativt saker som bara sårar, och inte gör någon nytta överhuvudtaget, och då tycket jg inte man SKA säga nåt. Så det blir som det blir.


Igår försökte jag plugga hela dagen. Det gick inte alls. Sen lagade jag en spenatoch fetaostpaj. Knatade till mormor där vi käkade paj och sen spelade vi canasta. Sjukt kul och mormor är en sån jäkla showare. Hahhaha... Kul.


Idag är det fredag och jag skulle så gärna vilja gå och bada, men nu finns ingen återvändo, jag MÅSTE PLUGGA. Bläk. Får se om jag kan dra dit ikväll kanske, tror dom har öppet till nio. Nä det hade dom inte såg jag nu, men däremot är det kvinnosim mellan 16-18... Kunde va nåt.


Chefen för kollot hörde av sig redan igår, men jag såg det nu idag. Jag ska få komma på intervju på tisdag nästa vecka. Alltså, jag kan inte med ord beskriva hur peppad jag är på det här. Visserligen får jag och P ta lite distans men det kommer lätt vara värt det. Jag har ju senaste tiden funderat lite på det där med vänner och hur det fungerar. Och jag har tänkt: men om man nu tappar sina vänner, på vilka anledningar det än månde vara, hur skaffar man då nya? Och speciellt när man inte går ut och festar och inte heller vill skaffa barn, som annars är två stora vänskaffarforum. Och nu tänker jag att ett sånt här jobb verkligen skulle ge god grund för nya vänskaper. Jag menar alla ledare kommer från samma bakgrund, och även om det inte var ett krav att vara nykter så skulle det i alla fall vara det under lägerveckorna. Ett annat krav är att föreningen utgår från att man själv har växt upp under likanande förhållanden som ungdomarna som kommer till lägret, och att man garanterat har fått ärr av det. En av frågorna en skulle besvara var: hur har du bearbetat dina problem? Vilket jag tycker är helt fantastiskt. Det är dessutom ett krav att en vill engagera sig hela året då dom har helgläger och andra äger på olika lov och sånt. Jag tror på det här. Jag känner verkligen att det är för mig. Håll tummarna att jag får jobbet.    Ska bli intressant att se upplägget också, jag har fått för mig att det inte direkt är någon lön att tala om, men jag vet inte.. VI får se.


Just ja, tandläkaren igår: Oj vad duktig du har varit med borstandet. Du har borstat så "bra" att du har fått ett sår i kinden och det är troligtvis det som gör ont. *pillpill* vi bokar en tid nästa vecka för att ta ut tanden. Ööööööhhhhhh.... Ok? "Här e fakturan: 1955 kr. OCh då är dagens undersökning inräknad. Vassego."


Så inflammationen va borta men jag rev upp såret i munnen varje gång jag borstade tänderna så inte så konstigt att det aldrig slutade göra ont! Heheh... Men nu vet jag och kan sköta mig ännu bättre nästa gång. Ska ringa och avboka idag. Och den där tanden kan jag ta bort när jag inte längre är apfattig student. Så.


Nu SKA jag plugga. Wish me luck. 

Av blajblaj - 22 januari 2015 09:26

Fan jag vet inte om jag vågar... Jag måste nog hitta det där inlägget då jag skrev det andra namnet och ta bort det, först.


Det rör på sig i resefrågan. Jag och systern har insett våra begränsningar och Dubai är FÖR långt bort. Det skulle ta mellan 10-13 timmar att flyga dit och då försvinner liksom typ två dagar bara på resa. Det funkar ju om man ska va borta i en vecka eller mer, men inte på bara totalt fyra dagar. Så nu ligger planen åt Rom, Italia! Ingen av hos har varit där och den finns på min reselista, så det blir ju toppen! Vi har inte köpt resan än, men det lutar åt att vi gör det i helgen...   Så jäkla nöjd. 26-29 mars är det som gäller och då borde det väl vara vår där? Eller ja, nästan försommar om man har tur! Woohoo..


Sen har jag sökt jobb också. Jag har kanske sagt det redan men: På grönan, skansen och som kolloledare i Hälsningland. Kolloledarjobbet vill jag VERKLIGEN HA. Det är kollo för ungdommar som växer upp med missbrukande- och/eller psykiskt sjuka föräldrar. Jag sökte den tjänsten redan förra året men eftersom jag hade London inplanerat med Emmis, kunde jag inte vara med på utbildningshelgen och då va det kört. Så jag håller tummarna denna gång. Vore på nåt sätt skönt, att få ge tillbaka... Jag har det ju ändå jävligt bra, trots att jag inte klarar av alkohol och jag har fan jobbat hårt för att komma hit. Det vore nice att få visa "dom" att det går. Trots allt. Jag vet, klyschigt som fan, men det är dock sant. Heheh.. Håll tummarna.


Och idag ska jag till tandläkaren för första gången på flera år. Visdomstanden vägrar ge sig så jag får väl be dom rensa upp lite. Ska fixa lite åt mormor på samma gång och sen hem och läsa. Sen ska jag återigen till mormor ikväll, för att se om det där med canasta på torsdagar kan va nåt för mig! Hahah.. Det blir nog bra..


Och det har typ kommit 2 dm snö.. Hjälper inte mig, men det ser ju lite roligare ut. Än slask alltså.


Ja, ja.. NU är det dags att göra mig iordning. Wish me luck.


Hej då

Av blajblaj - 21 januari 2015 07:19

Men bara för tillfället. Jag blev lite skrajsen när jag råkade prata om den i skolan och en av min klasskompisar sa att hon tänkte hitta den. Det går ju bara inte. Jag vill inte att nån i klassen läser. Jag skriver ju om alla. Och det går bara inte. Då skulle vart och vartannat inlägg behöva lösenord och det pallar jag inte. Enda sätt hon skulle kunna hitta är om hon söker på mitt instagramnamn. Heheh, rim. För dum som jag är har jag skrivit in nåt inlägg: namn + mormor = ovänner. OCh nu hittar ja ginte det inlägget. Men ja.. Jag får leta lite så går det nog bra. Annars brukar jag ju skriva blajblaj, men tydligen inte denna gång. Hrmf. 


Igårkväll fick jag spring i benen och gick och badade efter middagen. P skulle dra och träna så det blev en långpromenad på det. 30 min dit och 30 min hem. Insåg att det är jävligt skönt att gå promenader och det fick mig att tänka på när jag och Tessan gick på promenader i Mora. Haahhaa, skitsnackspromenaderna. Mums. Det va tider det. Jag är överlag inne i en nostalgisk period, tror jag. Tänker mycket bakåt. Men va fan, det måste väl bli så kanske? Ett sätt att få det att gå framåt? Typ liksom älta igenom det man saknar tills man inte orkar längre och då hitta nya roliga saker att fylla huvvet med... Kanske? Kanske... 


Förra helgen när jag va med syrran till landet, så va vi på en loppis i Mariannelund. Inte nån särskillt bra second hand/loppis, men det va en sån där "riktig" loppis. Men priser som liksom, ja. Som var BRA helt enkelt. Och inte några underliga överpriser bara för att vissa saker är "retro" eller så... Begagnade saker för en billig peng. Jag hittade en overhead för 50 kr, köpte den såklart inte, för vart fan ska jag ha den?  Men jag vill. Om den är kvar nästa gång så köper jag den. Den är ju inte bara ett förstoringsverktyg det är ju ett ljusbord också! Och ljusbord kostar fan inte 50 bagis. Det e fan skottpengar på overheadmaskiner på konstskolor. Däremot köpte jag en tekanna. Jag har 2 sen innan men den ena är för liten och den andra för stor. Nu har jag en LAGOM, hahha.. Så nöjd. 25 kr. Var det värt, kan jag säga. Den e brun och jättefin. Passar fint ihop med kopparna jag köpte för hundra år sen på en loppis i dalarna...   SÅ nu sitter jag och dricker mitt morgonTE från den kannan och det är jättemysigt. Hahah...


Jag har ju börjat och håller på för fullt med att söka sommarjobb. Jag har dock en dålig känsla i magen, jag vetefan om jag kommer få nåt. Huu, ser framför mig en sketen regnig sommar, utan pengar, landet är för trasigt att va på och jag har inte haft råd/tid/lust att fixa iordning, inte råd med Danmark och deprimerad. Huu.. Behöver ha ett jobb. 


Idag och resten av veckan är det självstudier. Vi har en hel del litteratur att läsa men det ska nog gå bra. Ska försöka ta mig iväg och bada, men nu har jag faktiskt badat både mån och tis så jag får väl lov att prioritera skolan. Hehehe... Men det e ju så mysigt att bada. Jag har inte riktigt gillat simningen (gillar ju att vattenleka) tidigare, men nu funkar det bra som fan. Det är så lätt och skönt att röra sig i vatten. Mums...  


Nä nu ska jag göra nytta... Min handsfree gick sönder på väg hem från badet igår och jag ska se till att få en ny. Basta! 


Hej då.

Av blajblaj - 19 januari 2015 07:31

Då var det dags igen. Idag börjar en ny kurs och den e lååååång. Tio veckor, och den inkluderar en jävla massa läsande men också en fältundersökning. Antagligen ska vi vara i någon klass och typ... Observera? Inte vet jag. Allt jag vet är att det är grupparbete och som vanligt bävar jag. Vill egentligen inte vara med någon i klassen... Jag tycker ju väldigt bra om vissa, men ALLA har nån corkyness och (såklart jag också, säger inte att jag är perfekt) hur mycket jag än tycker om D så är hon väldigt speciell. OCh väldigt osäker. Och jag orkar inte vara hennes bärande pelare, som det blir om vi hamnar i samma grupp. Jag orkar inte vara bärande pelare alls faktiskt. Dessutom är 90 % av klassen sjukt lata och resten är överpresterare. Huuu... Men men, grupperna är inte färdiga än så det är väl ingen idé att grina om det redan nu. Hahah...


Till nästa problem: D i klassen frågade om vi skulle simma tillsammans på liljeholmsbadet idag. Jag kände inte riktigt för det, då hon har sagt att hon vill ha det som TRÄNING och typ hårdsimma i 2 timmar och, och ja... Du vet. Vara sån där. Sån där som jag inte vill vara. Så då sa jag att jag inte kunde. Jag vet, jättedumt, men min plan är att vi åker tillsammans nån dag i veckan, jag får genomlida och sen kan jag efter det säga: jag tror du får gå själv, jag vill ju inte simma som du... Etc.. Det kan nog funka. Men idag vill jag bada ensam. Så nu vet jag inte hur jag ska få med mina badkläder utan att hon ser dom. Herregud, ja jag hör, jag låter som en tolvåring, och det e skitlarvigt men va faan.. Det e måndag, 6 dagar kvar till mens och jag är nervös inför klassgrejen. OCh jag vill njuta av en badstund och inte hetsas till träning. Jag får va barnslig. 


NU måste jag springa till tåget. Ajöss



Av blajblaj - 16 januari 2015 08:25

Idag vaknade jag med en jäkla nackspärr?! Va fan e det med det liksom? Tänker att det kanske är så för att jag har tandvärk och då ligger och spänner mig på natten? Kanske... Hrmf. Ont gör det i alla fall. 


Igår var det kalas hos Tia, P:s systerdotter Nadja fyllde 19. Mmm, tänk när man va 19... HEheh, fast ju mer jag tänker dessto mer uppskattar jag nu nuet istället. Hahah, när jag va 19 drack jag ganska mycket och va väl ihop med Magnus och det va ju inte jättebra! Hehe.. Nä tacka vet jag ålder och mognad. Mums. 


Idag åker jag med syster och fru till Linneberget. Det ska bli nice som fasiken. P ville helst hänga hemma i helgen och så passade det sig att jag kunde ta bilen. Vilket i sin tur blir nice eftersom det va riktigt länge sen jag åkte på en roadtrip ensam nånstans. Visserligen kommer jag ju antagligen möta upp damerna på vägen alternativt vi ses hos dom väl framme, men ändå. NICE.


OCh så funderar jag på vårresa. Jag BEHÖVER verkligen en resa och eftersom Stina och Lisa inte kan ta sig iväg i år, får jag hitta på nån annan lösning. Först tänkte jag åka själv, och kanske ta Malta (som vanligt) men sen slängde jag ut frågan till systern och hon va på. Sen kom hon med det eminenta förslaget att vi skulle dra till Dubai och hälsa på fröken Västvind (en arbetsvän till systern som jag har hängt en del med    som nu har flyttat till Dubai med sin pojkvän)! Då har vi ju gratis boende och jag tänker att det skulle va skithäftigt. Mums. Men vi får se om vi får ihop det. Syrran har ingen semester att ta ut så det kan bara bli max två vardagar, vilket gör det hela lite svårare... Men men.. Jag hoppas det löser sig! Skulle ju va lagom coolt att dra till Dubai i mars!

 

Hehehehehheehehhheeheeheh.... Mmmmmmm!


  

Nu ska jag klä på mig och gå och handla till mormor. Ajöss


Av blajblaj - 15 januari 2015 13:04

Jag har en fantastisk dag: gick upp relativt tidigt, pratade med systern, bestämde inför helgen som ska spenderas på Linneberget, packade min simväska och käkade frukost. Knatade iväg till näckenbadet i saltis och simmade i en halvtimme, fick några nya kompisar och bra synsätt på livet, knatade hem. Handlade på vägen, och kände att mmm, falafel vill jag äta idag så jag förberedder för det as we speak. Äter matlåda med svamp och fetaostpaj, mmmums... OCH HAR TANDVÄRKEN FRÅN HELVETET. Min jävla visdomstand, eller ja tandköttet kring visdomstanden jävlas med mig å det grövsta. Varje tugga jag tar, svider det och bränner som om nån skar mig med en kniv där inne. På grund av detta borstar jag tänderna ca 5 gånger i timmen ( ja jag överdriver men inte så mycket) och på grund av DET har jag fått munsår i mungipan. Alltså sånt där "vanligt munsår" typ spricka i huden. Inte för att det på nåt sätt gör mindre ont än ett "ovanligt munsår" som nog egentligen är mycket vanligare inser jag nu när jag skriver, men ja.. Skit samma. ONT. Smärta. Ajsanbajsan. Kan inte öppna munnen som vanligt utan måste ta små små tuggor (vilket jag glömmer) alternativt på riktigt trycka in maten i munnen med fingrarna. Mmm.. Jag vet. Jag har en fantastisk dag. Är ialla fall klar med skoluppgiften och den är inskickad. Nu tar jag helg. Hej då. 

Av blajblaj - 12 januari 2015 07:55

Jag är så sjukt jävla cepetrött att jag vet inte... Jag vet inte vad jag ska skriva, eller tycka eller tänka ens. Huu.. Och idag har vi handledning. Inget mer. Mmm... Men jag ska åka och bada efteråt. Tänker simma minst en halvtimme och sen ta mig fan, minst en halvtimme i bastun, mmmmmums. Måste mjuka upp min spända kropp. Den blir liksom så när man inte har sovit så bra. Fast jag sov som en gud inatt. Somnade fort och sov hela natten. Märkte inte ens när P gick upp. Så jag tänker analysera detta en gång för alla. Jag sover dåligt när jag ska ha mens och när det är några dagar innan och under fullmåne. Så. Då vet vi. Och sen är det ju bara så att man kan sova knasigt ibland. Och det går över... Typ. Inget att hetsa över. Klarrrrt unt färtisch. 


Jag fick undan julen igår, så när som på gardinerna. Men jag har ju inga extrema julgardiner, inga tomtar eller granar utan bara rött och vitt i ränder, typ. Så dom får sitta tills jag pallar.   Det gick bra att hjälpa mormor igår, vi satt och snackade nån halvtimme innan det va dags för tvättstugan. Och den gick också mycket smidigt, vi hade nästan inget att tvätta och det är skönt som fan. 


NU måste jag sluta, har systern i telefon och måste till tåget. Hej då

Av blajblaj - 11 januari 2015 09:37

Min klocka ringer ju alltid kl 8.00 på helgerna (ja du tycket kanske att det är konstigt, men jag får så lätt "ångest" om jag sover för länge, och dessutom får jag både ont i huvvet och och ont i kroppen, vilket bara försämrar dagen ytterligare. ) Men idag gick det bara inte att gå upp. Jag stängde av min klocka och tog P:s larm istället, hans ringerkl 9.00 Men han gick upp och snoozade han med. Heheheh... Har ju sovit jäkligt dåligt senaste nätterna, så det kan ju ha med det att göra...


Idag är en sån där MÅSTE-dag. Jag har lovat mormor att hjälpa till med lite fix och trix och dessutom har jag tvättstugen. Nu var vi så dumma att vi inte bestämde nån tid, och jag har liksom lite stress över NÄR jag ska bege mig till mormor. Bäst vore väl att sticka dit nu direkt, få det avklarat, ta med tvätten och sen gå hem. Men ja, jag vet inte... Jag drar mig för måsten. 


Först ska jag iaf äta frukost. Sen får vi se. Måste kanske en sväng ut till landet och kolla till hinkarna och båten och what not... Heheh. 


Har hunnit prata med mormorn nu, och jag går dit till halv tre. Puh. Nu måste jag... Fan, jag ville skriva slänga mig ner i soffan men jag borde städa undan julen. Men jag ORKAAAAAAR INTEEEEEEE.    Ja, ja.. Ok. Gaahh. Hej då.

Presentation

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5 6 7 8 9 10 11
12
13
14
15 16
17
18
19
20
21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< Januari 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards