blajblaj

Alla inlägg under januari 2015

Av blajblaj - 10 januari 2015 16:11

Det går inget vidare. Hahaha.. Jag har kommit fram till att jag har läst det viktigaste. Det som återstår är upprepningar och handlar om retorik och om forskningsmetoder. Jag tänker kanske lägga ner nu. Har läst ca 10 sidor men min hjärna liksom snurrar iväg på annat HELA tiden. Kanske liksom lika bäst att ge upp? Mmm, det får nog bli så. Har bakat kladdkakemuffins och ska göra svamp- och fetaost paj till middag. Mums.


Har faktiskt hunnit hjälpa mormor också, men ska dit imorrn igen och fixa lite. Julen ska ju bort så hon behöver ett par extra armar.   


Nä. Ok, SKA läsa... två sidor till, sen ger jag upp. Ok?! Ok.  

Av blajblaj - 9 januari 2015 07:54

Jag vet inte vad som hände igår, men uppenbarligen kan jag inte läsa schemat. Vi hade källkritik på morgonen och statistik på eftermiddagen. Det är IDAG vi har biblioktekskursen, efter lunch...? Inte för det spelar så stor roll, vi har fått en till meddlem i vår grupp och vi ska ses nu på morgonen iaf. Vår paneldebatt kommer gå åt helvete, men det gör inget. Vi kommer ju GÖRA den och det är väl det som räknas tror jag. Vet faktiskt inte. Heheh. SOm "tur" är, tycker vi ganska olika i hela gruppen. OCh det brukar ju va en bra grund för debatt... Dessutom bestämde vi akademisk kvart igår så jag kan ta ett senare tåg. Yey. 


Fick en jäkla massa bra tips på hur man skriver på källkritikskursen. Bra tips på böcker också. Böcker som jag personligen tycker ALLA borde läsa. Det är ju så sjukt lätt för "folk" att bara läsa nåt i tidningen och sen: Men det eeeeee sant, jag läste det i tidningen. Mmm.. Just det ja. Nä, tacka vet jag lite jävla källkritik. Mums. 


Funderar på att dra och simma idag, fast i saltsjöbaden. Har aldrig varit där, men tydligen är det tjejsim där fredag från 15-18 och det är ju som sagt trevligt. Men jag vet inte om jag orkar släpa grejerna, och vet dessutom inte om jag hinner dit. Beror ju lite på grupparbetet. Hur klara vi känner oss efter morgonen. Vi har handledning på måndag så egentligen är det nog ingen brådis. Egentligen. Börjar bli nervös dock. Hatar att göra saker inför klassen. Det är ju ok när man väl sitter där men INNAN. Huuu...


Nu ska jag gå och bajsa och sen dra till El Skola. Hej då.

Av blajblaj - 8 januari 2015 07:04

Idag är det torsdag, men andra dagen på den första skolveckan... Mycket förvirrande. Men det gick lättare att gå upp idag iaf. Alltid nåt...   


Jag tog mig faktiskt till badhuset igår, och det va skönt. Det blev lite stressigt efter 10 min in i simmandet då "simskolan" med typ 30 st 10-13:åringar kom och skulle träna crawl... Och vi motionssimmare fick byta banor till de som motionscrawlade/snabbsimmade. Mmmm, jag vet det låter helt bananza, vilket det också blev eftersom människor UPPENBARLIGEN inte kan samarbeta. Blä. MEn jag höll ut och fortsatte simma tills jag hade gjort det i 30 min. Då gick jag in i bastun. Mums. Satt nog bara 10 minuter men det va göttiga 10 minuter. 35 kr kostade simmningen, men så var jag tvungen att köpa ett lås till skåpet så tot 85 kr igår. Sen ska jag köpa klippkort så blir bättre. Har lovat D i klassen att simma med henne också, och hon hade kollat upp liljeholmsbadet där det tydligen var bara för kvinnor på måndagar. Och det känns riktigt bra. OCh mindre risk att banga ur om man har nån med sig.   Det tar väl ett tag att vänja sig tänker jag. Från att inte röra på sig så mycket till att röra på sig på ett ganska påtvingat sätt, det tar nog sin tid. Jag försökte komma tilkbaka till barndomens känsla av badhuset. Jag och min bästis Eleonor åkte och badade JÄMT. OCh jag menar JÄMT. Det va skitkul och man lekte och simmade och ja, hade det gött. Så jag tänkte att man skulle tillbaka dit... Men det va ju hela grejen, man köpte godis i cafeterian, och man hade en massa kompisar på plats och ja, det va good times helt enkelt. Mmm... Men men. Dessto bättre att åke med D då. 


Idag har vi halvdagskurs på biblioteket, i hur man använder sig av databankerna som finns för konstnärlig och pedagogisk forskning. Det ska bli intressant, och förhoppningsvis användbart. Folket i min grupp är jävligt värdelösa (mig själv inkluderad) men va fan. Snart är den här kursen slut och då är det bra med det... Hahah... Andra halvan av dagen går åt till en kurs om statistik. Det ska också bli intressant, men jag är rädd att den kommer söva mig.... Heheh... Får se hur det blir. 


Nu ska jag äta frulle. Ha det gött...



Av blajblaj - 7 januari 2015 07:22

Idag är årets första riktiga skoldag. Det känns bra, om än något ovant. Är så sjukt trött efter att ha sovit som en mupp i flera nätter, och vill egentligen bara ligga kvar i sängen... MEn va fan, har ju varit ledig sen 19:e dec så man ska ju inte klaga. Hahah... 


Normalt sett har vi ju ledigt onsdag förmiddag men idag har dom schemalagt en gästlärare som är logoped. Ska bli jäkligt roligt, och jag hoppas alla i klassen håller sig till sitt normala läs*inte*schemat*ordentligt-inställning för då blir vi kanske inte så många. Jag är lite irriterad på förra kursledaren. Jag har en rest eftersom jag var sjuk, men hon vägrar att ge ut någon info om hur man ska komplettera. Och det stör mig. Men nä. Skit samma. Det är klart det ordnar sig. Nu SKA jag vara positiv.   Tycker bara inte om att ligga efter. Hrmf. 


Idag tänkte jag åka och simma efter skolan. Får se om jag lyckas med det... HEhehehe... Dom har öppet till 21 så jag kan ju åka hem emellan, men... Ja det är nog ingen bra idé tror jag. Då kallar nog soffan på mig och den kan jag bara inte motstå. Nu ska jag göra lite nytta och sen, mot skolan!


Ajöss

Av blajblaj - 6 januari 2015 06:37

Efter en orolig natt vaknade jag för gott vid 4-tiden. Låg och vred mig i vånda i typ en timme och sen tänkte jag: skit samma. Upp och plugga. Du kan ju alltid sova nån timme mitt på dan. Så, så var det med det. Har varit uppe sen dess och faktiskt läst ett helt häfte. Mmm.. Det låter kanske lite, men det tar tid när man måste komma ihåg allt och sortera vad som är viktigt och vad man kan använda sig av. Vi har u den därna paneldebatten att jobba med, så ja.. Det måste ju liksom bli nåt där.   


Och så har jag tänkt lite. Jag är, som många andra, rätt så trött på det där med nyårsLÖFTEN så i år har jag gjort en nyårsönskelista, istället: Kallar den för checklista


 


Jag är jävligt nöjd med den, och den blir ju liksom en sån där som jag får ta fram nästa nyår och checka av: gjorde jag som jag ville nu, eller hur gick det 2015? Hahahha... Tycker inte om krav och måsten, och det blir som det blir. Vissa av önskningarna är ju typ lite omöjliga, som att köpa en overlock... Dom kostar ju runt 3-4000 tusen och ja, det är liksom lite för lyxigt när man är fattig student. Samma sak med landet, även om jag personligen tycker det är en investering. Kommer även bli invald i styrelsen där ute så det kan ju va bra om man vill va där. Heheh... Och jag trooor jag kan få ett lån... Det skulle i så fall va på typ 50-60 000 och då ska jag se till att få en vagn som är hel och utan fukt och dessutom ett vintertält så jag kan va där året om. Det blir bra. Om det blir av.   


Nu ska jag fortsätta plugga. Ajöss

Av blajblaj - 5 januari 2015 07:19

Och till min glädje har en auktion jag haft på tradera startat om utan att jag visste det och dessutom blivit såld! Yey. Försöker rensa lite och tänker att istället för att slänga så kanske jag kan få en tia eller nåt för grejejerna, vilket tydligen verkar vara sant. 


MEN. Idag har jag skola.   Det är självstudier, men vi har ett grupparbete i slutet av veckan och det är totalt oförberett, så tanken var att vår grupp skulle ses idag... Sen var det ju bara den där detlajen att gruppen består av mig och D, och klassens alkisar Mia Och Carro. Jag och D har ju sagt från start att det bara kommer vara vi som dyker upp idag. Igår messade Carro och sa att hon inte kunde komma. Hon hade nån lam ursäkt och så var det med det. Mia kommer nog bara inte dyka upp tror jag. Men men.. Det ordnar sig. Har så sjukt mycket att läsa så det kan ju va bra att sitta i skolan och göra det? SÅ man får når gjort menar jag... Hahaha.. Lite jobbigt att jag inte har hunnit köpa busskort, men jag får gå lite tidigare och förbi centrum så löser det sig. Hrmf!


Nu är vi ju som sagt hemma igen efter en jäkla tur. Det har varit sjukt trevligt men nu är både jag och p helt socialt uttömda. Ska bli skönt att bara få vara en tid framöver. Hahahha! Vilket jävla I-landsproblem va? Fy fan... Hahah.. Ja ja. Nästa helg har jag tänkt städa/rensa/fixa. Det ska bli skönt att få bort julen och i samma veva rensa ut allt skit jag samlat på mig senaste åren! Det ska bli så tomt som det kan bli. Och jag ska försöka sälja allt på tradera tror jag. SPelar ingen roll om det går för en krona, det är bara roligare om folk vill ha det man slänger. Känns bättre på nåt sätt.


Nu ska jag, inte vet jag ta det lugnt i några minuter och sen dra till centrum. Ajöss me er.  

Presentation

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5 6 7 8 9 10 11
12
13
14
15 16
17
18
19
20
21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< Januari 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards