blajblaj

Alla inlägg under februari 2016

Av blajblaj - 21 februari 2016 16:36

Det har varit så jäkla skönt på Linneberget. Vi har typ bara vilat. Ja, och eldat lite. Och grillat. Det har varit fint. På väg hem hann vi med att hämta upp Jenny i Linköping och handla åt mormor på willys. Hon är nämligen jättedålig. Så dålig att det är jobbigt. Jag visste att det skulle bli så, när hon skrevs in för den här sjukvården i hemmet. Just nu får hon en antibiotika kur via sprutor för andra gången på bara typ... 3 månader... Hon som aldrig här ätit antibiotika förut. Men, men. Jag vet ju att hon har en dödlig sjukdom. Det är bara svårt at inse det där med själva döden. Hrmf. Håll tummaran att hon blir bättre.


Det är dock skönt att vara hemma. Är lite seg. Ska ta en lååång skön dusch och sen bara förbereda mig för veckan. Tänker försöka göra klart uppslaget imorrn, för att ha resten av veckan fri så jag är utvilad till helgen och JOBB. Jag ska jobba på gprden till helgen??!! Ja, pengar, pengar, pengar. Tänker på pengarna. Som syster så fint sagt: se det som att gå till bankomaten. Ok!   Tror det kan bli lite mysigt, förutsatt att det inte är så mycket folk vill säga. Hihi. Nä men det blir bra. Det blir det. 





Av blajblaj - 19 februari 2016 08:11

Äntligen tar vi oss iväg. Det ska bli så jävla skönt. Dagen ska dock börja med att syster kommer hit och hämtar mig, all packning och gungstolen som dom fick av mammas kompis. Den har liksom stått här och samlat dam sen jag flyttade hem igen. Sen ska vi till mormor och fixa hennes keno, och käka frulle. Sen bär det av till skogs. Jag är så nöjd. 


Vaknade och tänkte på P imorse. Så jävla dumt, och jobbigt. Men det går längre och längre mellan gångerna. Det är bra.  


Har förresten sytt klart "folkdräkten" så när som på ett par handstygn i halslinningenet... Den blev bra. Inte perfekt, men det var heller inte meningen. Nu har jag alltså hela helgen och i princip hela veckan på mig att göra klart uppslaget. Sen kan jag vara ledig resten. Och så ska jag ju jobba nästa helg så det blir verkligen toppen. Vila upp mig i veckan, köra skiten ur Delin till helgs. Mmmm. Inte kul, men nödvändigt.


Fick mensen igår oxå, fyra dagar sen. Det är skumt och jag skyller på min ålderskris. Jag brukar ju normalt vara som en klocka men ja.. Nu var jag inte det. Har kännt att den kommit 1-2 dagar sent, sen dumpningen, men 4 dagar känns mycket. Nåväl. Inget att bry sig i. Den kom och nu är den här och den är jävlig. Det är allt jag behöver veta...



Av blajblaj - 18 februari 2016 07:33

Har intervju idag med. Är lite nervös men inte så farligt. Jag har nåt konstigt lugn i kroppen som är jävligt skönt. Det är tack vare att gården hörde av sig och att jag  nu VET att jag får jobba där i sommar om allt annat skiter sig. På ett sätt skulle jag gärna göra det... Bo på landet och ta typ ströpass på gården. Bara ta det lugnt, bada, förhoppningsvis sola, grilla och vara. Kommer ju hinna spara en del pengar och har inga direkta utgifter... Så... Ja. Hmm. Det kommer vara svårt att ta beslut sen. Förhoppningsvis ( konstig förhoppning men: ) så får jag inte något av de andra jobben, då har jag liksom inte beslut att ta. Hahaha. Nej. Jag vill JÄTTEGÄRNA ha alla de andra (tre) jobben. Det ena av dom har inte ens hört av sig, men jag hoppas fortfarande. Men jag satt och kollade jobb igår och insåg att jag nog måste begänsa mig. Annars blir det kanske för jobbigt att bestämma. Heheh. Fast å andra sidan krävs det ju att dom hör av sig ochdet verkar svårt för de flesta företag. Tycker det är lite underligt. Jag söker ju bara jobb som jag är väldigt kvalificerad för, och dom BORDE ju höra av sig. Men, ja det är sthlm och säkert minst 300 sökande på varje tjänst. Så visst måste dom sålla... Ja, ja.


Igår sydde jag som en galning. Kjolen är så gott som klar, saknar någon form av knäppning. Samma sak med förklädet, men det saknar bara en liten dekoration. Skjortan har ärmar men ingen halslinning och livet är väl det som är kvar. Har sytt själva stommen, ska nu sy en likadan och vändsy ihop det hela. Den kommer bli fiiiiin. Hahah. Det ser verkligen ut som en folkdräkt. Men i underligt tyg dåra. Hahahha...  


Snart dags att åka. Wish me luck. Ajö 

Av blajblaj - 17 februari 2016 10:42

Ni vet den där förestående datorkraschen jag varit rädd för ett tag nu? Mmm, jag tror den inträffade typ nyss. Helt plötsligt stängde datorn av sig. Och nu går den inte att igång. Hehe... Känns på nåt sätt, rätt åt mig..? Haha. Jag vet inte. ? Har nu tagit bort batteriet och ska vänta lite så får vi se vad det blir av det hela. Fy fan alltså. Tur att jag har telefonen.. Och att jag kopierade över allt viktigt till den externa hårddisken! Men idag syr jag bara ändå. Så jag "behöver" inte datorn... Men fan va jobbigt om jag knte får igång den... Då kommer jag få vara i skolan MYCKET mer än jag behövt hittills... ?

Det går hur som helst framåt med min folkdräkt. Det är kul. Jag försöker att inte tänka så mycket utan bara sy på instinkt. Haha det kan bli hur som helst faktiskt. ? Men som sagt: kul!

Nä nu ska jag äta lite och dricka en stor kopp te.. Sen fortsätta sy. Mmm. Livet! ?

Av blajblaj - 16 februari 2016 07:11

Idag hade jag från början tänkt vara hemma och påbörja min sömnad. Men, jag hann inte riktigt klart igår och dessutom blev den sista redovisningen uppskjuten till idag. Så det är lika bra att masa mig in. Ska bara trycka lite fler svampar, stryka mitt tyg och sen städa. Det blir bra. Det blir nog halvdag skulle jag tippa på. Om inget händer och jag känner mig överväldigad av energi och skolanda... Hehe. Hm. Ja, nä, så blir det nog inte. 


Igår var en bra dag. Hann som sagt inte klart, men jag hann göra 1.5 m tyg med en kombination, det gick fortare, såklart, men var mycket jobbigt. Det är jobbigt att trycka metervara för en måste liksom stå böjd över bordet och det pallar inte mina fötter och knän. Inte ryggen heller. Ha... Kroppen är inte längre vad den brukade vara. Jag kan villigt erkänna att den ålderskris som startade i och med dumpningen sitter i. Den har nog till och med blivit lite värre. Jag känner mig frumtansvärt gammal och sliten. Och ensam. Men, alltså jag mår ju mycket bättre nu, samtidigt som jag hade en dipp igårkväll. Grät för färsta gången på många dagar... Jag har ju tänkt att det kommer bli så, men det var ändå ledsamt. Vill gå vidare och känna mig stark igen. Men, men... Det går ditåt. Sakta men ta mig fan säkert.   


Och det håller på att formas en plan i mitt huvud. Jag går igenom detaljerna och måste vara helt besämd i slutet av mars. Den går, i stora drag, ut på att jag, i slutet av april, ger tillbaka lägenheten till P, hyr ett shurgard förråd och flyttar ut på landet. Jag köper ingen bil utan får klara mig med kommunala trafiken, vilket borde gå. Hehe... Det är ju under en kort period också... Ska ju försöka jobba på Siggesta så mycket som det bara är möjligt och då är det ju bra att bo där ute. Kan jobba kvällar och så... Om det finns nåt jobb vill säga, dom har inte hört av sig tillbaka än... Hrmf. Och ja, jag måste ha bestämt mig till den sista mars för då måste jag liksom meddela P, så han hinner meddela sitt boende. För då har jag bara en hyra till att betala, sen är jag fri. Då kommer jag liksom spara 5000 bagis i måndaden! Typ... Heheh, har ju en kvartalshyra på landet på 3500! Mmmm.. Får försöka snåla på elen också. Men det borde gå. Jag börjar faktiskt se lite fram emot det här. Me and myself flyttar ut på landet, till min älskade husvagn. Lite trashigt men ack så befriande. Inte behöva tänka på P överhuvudtaget. Det har för övrigt blivit mycket bättre sen vårt senaste snack. Det var vad jag behövde och jag har efter det blivit lugnare i sinnet. Han kunde ju inte säga exakt det jag ville men det är ju för att han är en feg man. Jag fattar att han inte kunde för att han inte vågar, för att det ÄR JOBBIGT FÖR HONOM ATT SE MIG LEDSEN! Stackarn...    Idiot. Förlåt karma, men han är faktiskt ganska mycket idiot. 


Nä men landet blir bra. Ska be någon hjälpa mig kolla upp hur det funkar med gasolen i själva vagnen, och så se om jag kan få igång kylskåpet också. Annars får jag lösa det på nåt annat sätt.


Imorrn har jag skype intervju med reseföretaget. Är konstigt nog inte ett dugg nervös? Men det kommer nog imorrn. Nu måste jag skynda mig. Ajöss   

Av blajblaj - 15 februari 2016 07:21

Nu tror du kanske att jag kommer skriva en massa äckliga saker om min inflamerade finne? Men nä. Den är bara JÄTTERÖD och hård. Inget vitt och vägrar förändra sig. Har försökt med allt. Men jag antar att den numer inte är en finne längre, den är nog nåt annat. Typ en sten eller nåt. Blir det inte bättre får jag väl gå till vårdcentralen. E i klassen hade nåt liknade förra året, och faktiskt på exakt samma ställe ( hakan) och hon fick nån medicin. Hon sa att det var enda sättet att bli av med det. Får se vad som händer... Den gör inte ont heller. Den är bara i vägen och ful. Hrmf! Och det har blivit torrt runt omkring för jag smörjer med basiron (som är helt värdelöst och inte funkar alls, ever!), så nu måste jag ta den enda feta krämen jag har. Och så läste jag att en absolut inte ska använda fet kräm på finnar för då täpper en till nåt. Men en tager vad en haver. 


Var i skolan igår också, men har fått in snitsen så nu gick det mycket fortare. Valde tre former och så hetstryckte jag dom. Det gick bra, men själva konturerna hamnade lite snett. Men det gör inget. Det är så mycket som händer i tyget så jag tänker inte på det. Det syns liksom inte... Tryckte mitt kurbits på ett par svampar till och det blir fint. Av nån konstigt anledning ser jag framför mig att sälja dom på julmarknaden.. Hmmm... Får se hur det blir med det med... Orka? Idag har vi en miniworkshop med alla i klassen. Det ska bara ta halva dagen och det blir nog kul. Hade ju velat fortsätta trycka men... Ja. Får stanna sent ikväll. Tyg nr 2 ska bara få en form, i tre färger och sen får det vara bra. Det kommer gå fortare att trycka då. Och jag kanske klipper det i två bitar eftersom det var så jävulst svårt att passa in rätt när jag skulle fortsätta. Oj, det känns som om det bara är jag som kommer förstå det här inlägget. Hahah. Nåväl, det är ju viktigtast. 


Gjorde en fin middag till mig själv igår, med en halv baguette som jag fyllde med två sorters ost, lite salami och körsbärstomater. Sen in ugnen. Mums. OCh så hade jag festat till och köpt en lite 33 cl päronsoda! Hahah, jag vet nog hur en festar!! Sen skulle jag lägga upp en sån därna "in your face jag är lycklig singel på alla hjärtans dag" foto. Men insåg att jag faktiskt inte är lycklig just nu och att det inte behövs ett bevis på att !jag hatar alla hjärtans dag! För egentligen har jag ingen tanke om den dagen. Har inte firat den sen jag gick i högstadiet och har aldrig fattat grejen. Minns att jag tyckte det var HEMSKT i skolan när det var en tävling om vem som fick flest rosor, och det var alltid sån hets. Usch. Nä tack. Kommersiellt skit är vad det är. Men middagen var god. Hahah!


Nu har jag bråttom. Ajöken  



Av blajblaj - 14 februari 2016 09:31

Det var en bra dag igår. Jag var i skolan HELA dagen. Va inte hemma förrän vid sju-tiden. Men då hade jag gjort den del av det första tyget som jag påbörjat, OCH fixat ytterligare ett tryck som jag sen provtryckte på några svampar och en disktrasa. Kurbitsinspirerat blev det. Har snöat in på det i den här kursen. Hehe... Tänk om jag hade kunnat njuta av sånt när jag gick på folkis? Heheh, fast det är ganska säkert tack vare att jag var där som jag kan uppskatta det nu. Annars hade jag kanske inte ens vetat om det fanns... Typ... Men jag behöver åka in i dag med, vill verkligen bli färdig med tyget så jag har veckan åt att sy, och kanske trycka det andra tyget också... Hmm. Ja, asch vi får se vad det blir av allt. Jag har dessutom en massa andra saker som kommer ta mitt fokus nästa vecka, två intervjuer och en redovisning, så det känns som en bra idé att åka in idag. Och så ska vi ju till Linneberget till helgen och syster va inne på att åka redan på torsdag kväll! Kommer få vara halva nätterna i skolan under veckan också. Hahah.. Men det är kul, så jag ska försöka att inte klaga.  


För nån dag sen sökte jag jobb på ett tågföretag, fick svar och har fått göra samma typ av test som jag gjorde inför det andra tågjobbet, för typ 3-4 år sen. Ett personlighetstest och ett sånt där test där en ska förutse vilken form som kommer näst. Vet inte om det är inteligenstest eller vad det är dom kollar, men, jag brukar faila på dom. Har nog inte så mycket logik i hjärnan.. Haha. Men nu har jag iaf gjort det och så får vi se om jag går vidare. Sökte ett annat jobb också, som arbetsledare för ungdommar i kommunen. Det är något form av projekt som ska startas upp under våren och vara över sommaren. Tror jag kan ha en del fördelar där och det vore ju toppen sett ur den pedagogiska vinkeln. Snygg merit om en säger så. Men jag tror det är ett sånt jobb där en behöver kontakter. Egentligen har jag ju det, eftersom pappa redan jobbar i kommunen och jag har gjort det i hundra år tidigare.. Men vete fan om det hjälper. Har faktisk sökt två jobb där. Hmm.. Ja. Det blir vad det blir. På ett sätt skulle jag gärna, bara försöka jobba ihop stålar nu under våren, säga upp lägenheten till maj, köpa min hund och flytta ut på landet. Jobba lite ströpass på gården och bara vara. Med hunden. Bada, grilla, leka, sola. Mmmm... Men samtidigt vore det ju nice med en del av jobben jag har chans på... Borde göra en lista redan nu, med fördelar och nackdelar vid varje jobb... För OM jag har tur så får jag ju allihop och då kan det bli svårt att välja! Hehe... Men men.. En lista är ju aldrig fel så att säga.   


Nä, dags att borsta tänderna och så åka. Ajöss

Av blajblaj - 13 februari 2016 09:07

Det blev en så jäkla bra fredag. Eller... Jag ska börja från början: Sent onsdag kväll fick jag ett sms från D i klassen. Hon har dejtat en kille sen november och varit på väg att bli superkär. Lång historia kort, han har dumpat henne. Hon är såklart helt förkrossad och jag kan ju inte annat än VETA EXAKT hur det känns. Och jag tror faktistk inte det spelar någon roll hur länge eller kort en har träffat någon, det är samma känslor. Finns det inte flera år av historia så går det kanske lättare och snabbare att gå vidare, men tills en går vidare är det samma känslor. Så nu fick jag äntligen ge lite tillbaka, till iaf en av de som varit en så stor tröst för mig under de senaste månaderna. Det känns bra. Mycket bra. Inte att han dumpade henne alltså, men att jag får ge lite. Vi hängde runt hela dagen och stannade i skolan och tryckte till kl 19.00 då vi drog in till stan. Först burger king och sen bio. Det var ju lite jobbigare för D att se filmen eftersom det är för nära med dumpiningen, men hon var ok. Hade en främmande tjej brevid mig på andra sidan som tokgrät hela filmen. Hon var dessutom där ensam. Jag tror hon var dumpad också. Det ger det hela en del perspektiv. Hur många människor är inte helt förkrossade i just denna stund? Av exakt samma känslor? Galet. Jag undrar varför vi har fått hjärtan överhuvudtaget. Men som J i klassen sa: "även om det är hjärtat som kan göra så där sjukt jävla ont, så är det ju också det som kan få oss att totalt sväva bland molnen." Och har en känt den känslan någon gång, ja... Heheh, då vet en ju varför vi har hjärtan. Hahah, now she´s a philosofiser. Mmmm...


Idag är det lördag och tro det eller ej, men jag ska in till skolan. Jag har så sjukt mycket att trycka så jag måste helt enkelt. Dessutom är det jättekul. OCh jag vet inte... Men jag har mått så sjukt bra senaste veckan. Jag har liksom fått distans. Jag känner mig färdig med P... Kan ja gsäga så? Jo, jag känner mig färdig. Han var aldrig för mig, och jag tänker minnas de goda åren, hur bra JAG har haft det och så får det vara bra så. Vad han gör med sitt liv är jag faktiskt inte intresserad av. Kanske blir det nångång, men jag tvivlar på det. Nu vänder vi blad.   


Har kokat ägg och gjort kaffe. Snart ska jag klä på mig och dra. Åh, jag konstigt peppad på att åka till skolan på en lördag! Hahahah... Wish me luck! 


Ajö



Presentation

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19
20
21
22 23
24
25 26 27 28
29
<<< Februari 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards